Autor: Informer.rs

10.06.2024.

18:46

Foto: Foto: Printscreen/Google Maps, Reuters

Planeta

(VIDEO) Zelenski opet udara na Krim! Dok oni gađaju Putin napreduje prema Zaporožju!

Odbrambene snage Ukrajine izvele su udare na jedan protivvazdušni raketni divizion Rusije, S-400 u rejonu Džankoja, kao i dva ruska protivvazdušna raketna diviziona S-300 kod Černomorskog i Jevpatorije.

Ministarstvo odbrane Ukrajine se hvalilo kako nijedan od njihovih lansiranih projektila nije presrela ruska visoko efikasna protivvazdušna odbrana.

Konkretno, u navedenim oblastima, nakon udara ukrajinskih raketnih bacača, zabeleženo je trenutno gašenje radara kompleksa. S-300/S-400.

Pored toga, zabeležena je dalja detonacija municije u sve tri oblasti početnih položaja zenitno-raketnih divizija Ruske Federacije.

Informer

 

Sa druge strane Ministarstvo odbrane Ruske Federacije zvanično je potvrdilo da je Staromajskoje selo palo pod kontrolu ruske vojske na krajnjem zapadu Donjecke oblasti.
Takođe se u saopštenju navodi da se žestoke borbe trenutrno vode na samom obodu naselja Krasnohorivka i Novooleksandrvoka u cilju opkoljavanja ukrajinskog grada Njujork, čije bi zauzimanje učvrstilo front prema Kramatorsku.


 

U samom gradu Kramatorsku zabeležena su dva raketna napada sa ciljem da dalje destabilizuju ukrajinsku odbranu i nateraju ukrajinsku vojsku da proširuje liniju odbrane što bi je dodatno oslabilo, dok povremeni prekidi snabdevanja električnom energijom u gradu Sumi postaju sve češća pojava.