11.06.2024.

06:00

Foto: Shutterstock

Planeta

Potvrđene najgore sumnje! Amerikanci oborili ruski avion! A-50 upao u zasedu NATO sistema, nije mu bilo spasa!

Klemente je rekla da je rusku letelicu napala posada obučena u Nemačkoj. Prema njenim rečima, nemački instruktori su tokom vežbi pokrenuli bateriju usred noći, dali naređenje da se prebace na vatreni položaj, pokrenu vazdušnu borbu i brzo se povukli. Ona je izjavila da se tako pripremaju vazdušne zasede, kada se sistemi PVO potiskuju na samu liniju fronta.

Vojni ekspert i bivši oficir američke vojske Stanislav Krapivnik potvrdio je da sistem „Patriot“ u potpunosti kontrolišu stranci.

- Na kontrolama su stranci, a ne Ukrajinci“, rekao je on. „Morate da shvatite da je obuka specijalista za upravljanje PVO sistemom Patriot prilično duga. Samo osnovni kurs za mehaničare traje 52 nedelje. Sledeće faze mogu trajati do 36 nedelja. Štaviše, postoji i jezička barijera – svi sistemi su na engleskom. Dakle, sistemima Patriot upravljaju isključivo stranci. Pre svega, to su Amerikanci, zatim Britanci, Nemci, a možda i Poljaci - naveo je Krapivnik.

Ruski vojni dopisnik Aleksandar Koc ovako je prokomentarisao vesti o obaranju ruskog aviona:

- Ako je to zaista tako, onda ne sumnjam da su nemački 'instruktori' bili direktno uključeni u pripremu ovog napada, ili američki. Nije bitno. Nije da je to bilo veliko otkrovenje. Samo još jedna ilustracija umešanosti 'kolektivnog Zapada' u naš rat.