17.06.2024.

07:40

Foto: Foto: Printscreen/X, Shutterstock

Planeta

Bez milosti! Ovo je ruska vojska uradila tokom samita u Švajcarskoj! Trupe na frontu poslale žestoku poruku Ukrajini i saveznicima!

"Tokom jučerašnjeg dana, neprijatelj je počeo svoju ofanzivu i napadačke operacije, tražeći načine da probije našu odbranu i protera Ukrajince sa njihovih pozicije", objavio je ukrajinski Generalštab u izveštaju o situaciji na terenu.

Prema izveštaju, broj bitaka porastao je na 88. Većina bitaka odvija se u regionu Donjecka na istoku Ukrajine - ukupno 36. Izveštaj dodaje da je odbijeno 25 napada, ali da 11 i dalje traje. Ruska vojska nastoji da napravi dalji proboj, posebno u blizini grada Pokrovska.

Nedavna isporuka zaliha oružja ponovo stabilizovala stanje na frontu

Ruska vojska je takođe pokušala deset puta da izvrši juriš na ukrajinske pozicije istovremeno i na severu i na jugu - u oblasti Limana i oko Kurahova. Ruske vazdušne snage bacale su teške bombe na odbrambene pozicije, navodi se. Ove informacije nisu mogle biti nezavisno potvrđene.

Od prošle jeseni, Ukrajina je u defanzivi zbog odloženih isporuka oružja i municije sa Zapada.

Međutim, nedavna isporuka zaliha oružja ponovo je stabilizovala stanje na frontu, ograničavajući ruske teritorijalne dobitke.