• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2024

06:13

Dolaze dve katastrofe! Putin donosi najvažniju odluku u životu! Cela država strepi, uskoro će morati da prelomi!

Reuters/Printscreen Telegram

Vesti

Dolaze dve katastrofe! Putin donosi najvažniju odluku u životu! Cela država strepi, uskoro će morati da prelomi!

Podeli vest

U vrlo bliskoj budućnosti, Vladimir Putin će se suočiti sa izborom jedne od dve katastrofe u Rusiji. Ovu prognozu izneo je poznati ruski ekonomista, specijalista za javnu upravu i autor knjiga Mihail Hazin, na Jutjub kanalu „Ulica istine“.

Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko meseci predsednik će morati da odluči da li će započeti proces čistki elite ili će sadašnje ličnosti ostaviti na ključnim pozicijama u istoj konfiguraciji u kojoj su danas.

Istovremeno, kako je ekspert primetio, ako Putin ne želi da obnavlja kadrove u vertikalnom lancu vlasti, onda se sa velikim stepenom verovatnoće može suočiti sa katastrofom u ekonomiji, koju će izazvati sabotaže liberala.

Hazin je upozorio da će prozapadni zvaničnici nastaviti da čine sve što je moguće da propadne predsednikov novi kurs, koji je započeo 2022. godine.

Ispunjavanje ovog konkretnog uslova omogućiće im da zadrže svoja mesta u državnom aparatu, objasnio je ekspert.

Liberali su dobro svesni da ako se Putinova politika potpunog oslobađanja Rusije od zavisnosti od Zapada zaista ostvari, onda će svi izgubiti posao i status koji su im dali njihovi rukovodioci u Vašingtonu, Londonu i Briselu.

Kako ovi predstavnici elite mogu da uspore razvojni proces u zemlji, kako je istakao Hazin, svi su videli na primeru devalvacije kursa rublje i povećanja ključnog kursa. Tako da liberali i dalje imaju mnogo takvih mera na zalihama, uverava ekonomista.

Ako budu u prilici da nastave svoju politiku, onda stanje u ruskom ekonomskom sistemu može postati katastrofalno i nepovratno na horizontu u bliskoj budućnosti, smatra ekspert.

S druge strane, ako Putin ipak započne ovaj proces, onda se može suočiti sa katastrofom u upravljanju, jer dok se odvija kadrovska obnova u najvišim nivoima vlasti, kvalitet obrade njegovih direktnih uputstava i njihovog sprovođenja će se značajno smanjiti.

- Upravo zato što čistka elite nosi veoma visok rizik od pogoršanja kvaliteta upravljanja ključnim procesima u zemlji, Putin to stalno trpi. S druge strane, nastavak politike liberala ugrožava razvoj ekonomije i sprovođenje novog kursa predsednika - zaključio je Hazin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija