• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.06.2024

21:37

(UŽIVO) Klanica! Rusi prešli u strašan juriš, Tramp obećao da će se obračunati sa Zelenskim!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Klanica! Rusi prešli u strašan juriš, Tramp obećao da će se obračunati sa Zelenskim!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 843. dan.

Hitno! Vojska prazni sva naselja na 10 kilometara od granice sa Rusijom! Uskoro neće ostati ni jedan Ukrajinac

 

 

Vatikan nije potpisao

Vatikana nije potpisala deklaraciju samita o Ukrajini u Švajcarskoj u skladu sa svojim statusom posmatrača, saopštila je za Sputnjik pres-služba Svete stolice.

- Ona (Sveta stolica) ne potpisuje deklaracije, što odgovara njenom statusu posmatrača - rekao je sagovornik agencije.

Vatikan, kao nezavisna država, ima status zvaničnog posmatrača u UN.

Na konferenciji u Švajcarskoj Svetu Stolicu je predstavljao državni sekretar kardinal Pjetro Parolin.

 

Neviđen šok u Ukrajini! Potez Zalužnog znači samo jedno - on je ovim podržao Putina! Zelenskom se cela javnost smeje

 

 

Mnogi Ukrajinci zbog nestanka struje koriste agregate, zbog buke zaprećene kazne

U Ukrajini, zbog nestanka struje, mnogi stanovnici traže alternativne izvore električne energije, a uglavnom biraju agregate, koji se postavljaju na balkon, ali zbog takve odluke mogu da plate kaznu do 13 evra zbog visokog nivoa buke.

Takođe, ugradnja agregata u stanu može biti opasna odluka, jer se može zapaliti ili čak eksplodirati, prenela je agencija Unian. Prema propisima za zaštitu od požara, generatori struje mogu se postavljati samo na otvorenom, a takođe, prema propisima, moraju stajati na udaljenosti od najmanje šest metara od prozora, vrata i garaža.

Kazne za visok nivo buke koju proizvode agregati za struju izriču se nakon što komšije prijave policiji svoje žalbe, nakon čega se predmet upućuje sudu koji odlučuje o eventualnom plaćanju kazne.

 

 

Panika! Rusi stvaraju tampon zonu oko Harkova! Poruka Kremlja ne može biti jasnija: "Posao ovde neće stati!"

 

 

Tramp obećao da će se obračunati sa Zelenskim

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski dobija 60 milijardi dolara nakon svake posete Sjedinjenim Državama, a zatim se vraća u Ukrajinu i kaže da mu treba još, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp, obećavajući da će se „pozabaviti time“.

- Vraća se kući i kaže da mu treba još 60 milijardi dolara. I tako u nedogled - citira Trampa za TASS.

Tramp veruje da je Zelenski možda najveći "diler od svih političara koji je ikada živeo".

Podsetimo, tvrdilo se da Tramp ima "detaljan plan za Ukrajinu", ali se to čuva u tajnosti.

 

(VIDEO) Armagedon! Zbog ovog snimka gori cela Evropa: Spremite tablete joda, zalihe vode, hrane, lekova...

 

Poginuo ruski vojni reporter

Vojni fotoreporter agencije „Njuz.ru“ poginuo je za vreme napada ukrajinske vojske kod Ugljedara.

„Naš fotoreporter Nikita Cicagi poginuo je prilikom napada drona. Do se desilo kod Nikoljskog manastira kod Ugljedara gde je on pravio reportažu“, navodi se na portalu.
 

(VIDEO) Drama u Rusiji! Teroristi pobegli iz zatvora i uzeli taoce! Naoružani islamisti prete da pobiju policajce, imaju tri zahteva!

 

Sprečeno pregrupisanje ukrajinskih snaga

Jedinice ruske vojne grupacije „Dnjepar“ su proteklog dana na kahovskom pravcu sprečili pregrupisanje ukrajinskih snaga u ostrvskoj zoni reke Dnjepar, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pored toga, kako se navodi, preciznim artiljerijskim napadima naneti su gubici ukrajinskoj vojsci i nacionalnoj gardi u blizini mesta Višetarasovka i Dobra Nadija.
 

 

Rusi u čudu! Putin napravio neočekivan zaokret! Jedan potez ruskog lidera promenio je sve za 180 stepeni!
 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe su izvele nekoliko ciljanih udara na ciljeve na teritoriji pod kontrolom neprijatelja, između ostalih, ponovo pogodivši aerodrom Mirgorod u Poltavskoj oblasti.

Ukrajinske formacije ponovo su lansirale nekoliko bespilotnih letelica širom Rostovske oblasti.

Tri vozila su uništena na prilazu rafineriji nafte Novošahtinski, a još nekoliko je oboreno u blizini Kamensk - Šahtinskog .

Na pravcu Kupjansko - Svatovski, ruske trupe napreduju zapadno od Krahmalnog, ranije je Kijev izbačen iz nekoliko šumskih pojaseva.

U pravcu Limana nastavljene su jurišne borbe istočno od Terna. Prema preliminarnim podacima, ukrajinske formacije su do sada uspele da obuzdaju nalet Oružanih snaga Rusije.

U pravcu Bahmuta vode se borbe u mikrookrugu „Kanal“ Časova Jara. Ruski padobranci nastavljaju da se probijaju kroz odbranu neprijatelja.

Na jugu vlada relativno zatišje zbog vremenskih uslova. U tom kontekstu, strane vrše rotacije i prenose snage i sredstva.


Zelenski: Ukrajina će predstaviti Rusiji konkretne mere na drugom mirovnom samitu

Ukrajina će predstaviti Rusiji konkretne mere za postizanje mirovnog rešenja sukoba u Ukrajni na drugom mirovnom samitu, izjavio je  u Švajcarskoj na globalnoj Mirovnoj konferenciji o Ukrajini predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Govoreći na plenarnom sastanku samita, Zelenski je rekao prisutnima da Rusija nije zainteresovana za mir i da bi učesnici samita trebalo zajedno da odluče kako postići mir "na istinski trajan način" i u skladu sa Poveljom UN.

 

Hitno! Amerika odgovorila na Putinov predlog! Kada ovaj čovek to kaže, jasno je šta čeka celu planetu!

 

Zaharova pozvala Zapad da razgovara o Putinovoj mirovnoj inicijativi

Učesnici ukrajinske konferencije u Švajcarskoj trebalo bi da razgovaraju o mirovnoj inicijativi ruskog predsednika Vladimira Putina, ako žele da "spasu svet", saopštila je saopštila zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

Pukao front! Udarni proboj Putinovih snaga! Britanci priznali poraz Ukrajine: U centralnom i istočnom delu...

 

Peskov: Nekonstruktivna reakcija Zapada na Putinov predlog o miru

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov kaže da zemlje Zapada nisu konstruktivno reagovale na predlog i mirovnu inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Sabrali smo mnogo reakcija i saopštenja i zaključili da su svi bili nekonstruktivni - tvrdi Peskov.

 

"Udariti na Ruse, da se uplaše i šokiraju!" Američki pukovnik zaledio Zapad, zar stvarno misle ovo?!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija