17.06.2024.

08:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Šok za Ruse kod Harkova! Ukrajinci im napravili zasedu u Volčansku! Pokušali da zauzmu fabriku, pa teško poraženi!

Video koji je u sredu objavila 3. jurišna brigada Ukrajine prikazuje ukrajinske vojnike koji uzimaju najmanje 24 ruska vojnika kao ratne zarobljenike. Na snimku se vidi kako ruski vojnici izlaze iz rova s podignutim rukama.

Ukrajinske snage su pokrenule kontranapad u tom području nakon što su ruski vojnici pokušali da zauzmu hemijsku fabriku, izveštava Kijev post.

Video je potvrdio nedavne izveštaje koji su tvrdili da se grupe ruskih vojnika predaju oko Vovčanska, gde se odigravaju žestoke borbe otkako je Moskva pokrenula novu ofanzivu.

Prošle nedelje, Regionalna komanda grupe "Hortica", koja je odgovorna za kopnene operacije u sektoru, tvrdila je da je više od 60 ruskih vojnika zarobljeno za manje od nedelju dana.

Rusija je otvorila novi front u ratu u Ukrajini tako što je početkom maja brzo prešla granicu u region Harkova na severoistoku Ukrajine s malim grupama visoko mobilnih jedinica, prisiljavajući Ukrajinu da prebaci trupe iz drugih oblasti.

Ruske snage su se poslednjih nedelja zaglavile oko Volčanska, ali su polako napredovale u istočnom regionu Donjecka.