• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2024

07:40

Bez milosti! Ovo je ruska vojska uradila tokom samita u Švajcarskoj! Trupe na frontu poslale žestoku poruku Ukrajini i saveznicima!

Printscreen/X, Shutterstock

Vesti

Bez milosti! Ovo je ruska vojska uradila tokom samita u Švajcarskoj! Trupe na frontu poslale žestoku poruku Ukrajini i saveznicima!

Podeli vest

Tokom dvodnevne mirovne konferencije o Ukrajini koja je danas završena u Švajcarskoj, Rusija je pojačala vojne napade na Ukrajinu, saopštio je Kijev.

"Tokom jučerašnjeg dana, neprijatelj je počeo svoju ofanzivu i napadačke operacije, tražeći načine da probije našu odbranu i protera Ukrajince sa njihovih pozicije", objavio je ukrajinski Generalštab u izveštaju o situaciji na terenu.

Prema izveštaju, broj bitaka porastao je na 88. Većina bitaka odvija se u regionu Donjecka na istoku Ukrajine - ukupno 36. Izveštaj dodaje da je odbijeno 25 napada, ali da 11 i dalje traje. Ruska vojska nastoji da napravi dalji proboj, posebno u blizini grada Pokrovska.

Nedavna isporuka zaliha oružja ponovo stabilizovala stanje na frontu

Ruska vojska je takođe pokušala deset puta da izvrši juriš na ukrajinske pozicije istovremeno i na severu i na jugu - u oblasti Limana i oko Kurahova. Ruske vazdušne snage bacale su teške bombe na odbrambene pozicije, navodi se. Ove informacije nisu mogle biti nezavisno potvrđene.

Od prošle jeseni, Ukrajina je u defanzivi zbog odloženih isporuka oružja i municije sa Zapada.

Međutim, nedavna isporuka zaliha oružja ponovo je stabilizovala stanje na frontu, ograničavajući ruske teritorijalne dobitke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija