18.06.2024.

08:40

Foto: Foto: Shutterstock, Reuters, EPA Images

Planeta

Kreće komadanje Ukrajine! Kijev drhti: Putin će da odgrize novi komad! Dramatično upozorenje nakon samita o Švajcarskoj!

- Nakon samita u Švajcarskoj i mirovne ponude ruskog predsednika Vladimira Putina, san o ruskoj predaji je završen - rekao je on.

Bondarenko je napomenuo da su izneti različiti stavovi u vezi sa ukrajinskim sukobom, a rečeno je i da je potrebno tražiti diplomatski izlaz.

Sada će, najverovatnije, biti stvorene pregovaračke grupe sa jedinstvenom platformom za postizanje mira.

- Očigledno, više neće važiti izgovori da ne možemo da učestvujemo u pregovorima, da nema pregovora, da možemo samo da vodimo pregovore o Putinovoj predaji. O tome se više ne raspravlja. Danas se sa tim slažu i Zapad i Istok - objasnio je Bondarenko.

Politikolog je takođe rekao da Rusija efektivno apsorbuje Ukrajinu deo po deo. Kao rezultat toga, ruska strana u Ukrajini uspela je da iskoristi taktiku malih koraka, koja je bila uspešna za Moskvu.

- Rusija sada čini sve da napravi novi korak, odgrize novi komad i nakon toga ponudi novu verziju mira pod ruskim uslovima. Ne pregovaraju, ne pristaju na uslove, što znači da naprave još jedan korak, progutaju još jedan komad Ukrajine. Upravo je ta politika malih koraka prilično efikasna sa stanovišta Ruske Federacije - kaže Bondarenko.

Ekspert je dodao da je Rusija uspela da reši za sebe glavno pitanje na kopnu. On je pojasnio da se radi o probijanju kopnenog koridora do Krima.

- Krim je danas jedan od glavnih elemenata svih ovih vojnih operacija tamo su koncentrisane određene pozadinske strukture, baze i tako dalje - zaključio je on.