21.06.2024.

22:33

Foto: Shutterstock/Profimedia

Planeta

Oglasila se ukrajinska vojska: Ovde je jako teška situacija! Potez mladog Ukrajinca uzdrmao Kijev!

Ne igrajte se nuklearnom pretnjom! Putin poslao opomenu Vašingtonu, Rusija neće dozvoliti globalno uništenje!

Lansirano nekoliko projektila sa Krima

Nekoliko ruskih projektila lansirano je iz pravca Sevastopoljo u popodnevnim satima.

Projektili su završili u Krivom Rogu i naneli strukturnu štetu, ali civilne i vojne žrtve nisu zabeležene.

Informer

 

Civilno stradanje u Donjecku

Vazdušna bomba UMPB D-30 SN udarila je u gradić Selidovo nadomak Donjecka i usmrtila dve osobe i teško ranila još tri.

Nema informacija iz kog pravca je projektil došao niti zašto se na udaru našlo Selidovo gde nema značajnih vojnih postrojenja.

Orbanove reči uzdrmale su Zapad! Mađarska neće biti deo ratnog voza koji ide na Rusiju!

Prijavljena eksplozija u Krasnodaru

Eksplozije i požar zabeleženi su u Krasnodaru nadomak Crnog Mora.

Ministarstvo odbrane Rusije nisu dale detaljne informacije o izvoru eksplozija, ali postoje sumnje da je u pitanju ukrajinski dron.

Ukrajinska vojska u teškoj situaciji u Časovom Jaru

Situacija za Oružane snage Ukrajine u gradu Časov Jar u Donbasu je izuzetno teška, saopštila je 24. mehanizovana brigada ukrajinske vojske.
"Obaveštavamo da su jedinice 24. zasebne mehanizovane brigade prebačene da jačaju odbranu u rejonu Časovog Jara. Situacija u gradu i oko njega je izuzetno teška", navodi se saopštenju na društvenim mrežama.
Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski je krajem maja saopštio o teškoj situaciji za ukrajinsku vojsku na frontu. Prema njegovim rečima, goruće tačke su Ivanovsko i Časov Jar.

"Telohranitelj Zelenskog izveo državni udar!" Drama u Kijevu, pronela se šokantna vest, oglasio se deo službe bezbednosti

 

Masovni nalet ukrajinskih dronova!

Ruski sistemi PVO su tokom noći oborili 70 dronova iznad Krima i Crnog mora, još 43 nad Krasnodarskom teritorijom, jedan iznad Volgogradske oblasti, a uništeno je i šest bespilotnih čamaca Ratne mornarice Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnim čamcima i bespilotnim letelicama tipa aviona protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije", saopštilo je Ministarstvo.

Dežurni PVO sistemi presreli su i uništili 70 bespilotnih letelica iznad teritorije Krima i Crnog mora, 43 bespilotne letelice nad teritorijom Krasnodarske teritorije i jedan dron iznad teritorije Volgogradske oblasti.

"U severozapadnom delu Crnog mora, pomorska avijacija Crnomorske flote Rusije uništila je šest bespilotnih čamaca ukrajinske mornarice", dodaje Ministarstvo odbrane.

Ovo dosad nije viđeno! Potez Ukrajinca zaprepastio sve! Zelenski u velikom problemu, ako ovo počnu svi da rade...

"Ako vidite vojsku na putevima..." Iznenadna odluka moćnog ruskog saveznika, šta se sprema?!