Autor: Informer.rs

25.06.2024.

20:41

Foto: Foto: Shutterstock, Pexels

Planeta

Ukrajina totalno zatrovana! Evo šta su Kijevu priredili američki "prijatelji"!

General je rekao da su SAD stvorile tehnički i pravni okvir koji im omogućava da izgrade svoje biološko-vojne kapacitete u različitim regionima sveta.

- Isporuka radiohemikalija u Ukrajinu na odlaganje se nastavlja, a glavni pravci idu preko Poljske i Rumunije, a šef administracije ukrajinskog predsednika nadgleda isporuke - dodao je Kirilov.

- SBU je 2023. godine zatražila od Ukrajinske akademije nauka da prouči uzorke hemijskog, radiološkog, nuklearnog i biološkog oružja i tragove njihove upotrebe - dodao je on.

Tokom specijalne vojne operacije dobijena su dokumenta od ukrajinskih oružanih snaga koja potvrđuju zainteresovanost kijevskog režima da nastavi rad sa oružjem za masovno uništenje , rekao je Kirilov.

Informer

 

Kirilov je rekao da organizacione, logističke i finansijske aspekte uvoza radiohemijskih supstanci u Ukrajinu lično nadgleda Andrij Jermak, šef kabineta Vladimira Zelenskog.

- Radiohemijske supstance koje zapadne zemlje nastavljaju da uvoze u Ukrajinu mogle bi da se iskoriste za stvaranje „prljave bombe“ sa njihovom naknadnom upotrebom pod „lažnom zastavom - upozorio je on.

Kirilov je takođe imenovao nove osobe za koje se sumnja da su radile na komponentama oružja za masovno uništenje u Ukrajini, uključujući glavnog lekara u zemlji Igora Kuzina.

Afrika aktivno trovana godinama

Otkrivena su dokumenta koja potvrđuju da se vojno-biološko prisustvo SAD u Africi ubrzano širi, naveo je Kirilov i dodao da je počela izgradnja laboratorije i centra za obuku u Etiopiji u okviru zajedničkog programa i uz finansijsku podršku Američke agencije za smanjenje odbrambenih pretnji DTRA.

Zaposleni u Institutu za infektivne bolesti američke vojske sproveli su studiju o hantavirusima slepih miševa u Keniji 2023. godine, rekao je on.