27.06.2024.

16:40

Foto: Reuters/Pixabay

Planeta

Amerika ovo nije smela da uradi! Odgovor Rusije će biti brutalan! Crvene linije više ne postoje, došli smo do tačke bez povratka!

- Neprijatelji moraju biti svesni da se korak po korak približavaju tački bez povratka. U kom smislu? Neka sami procene i odluče, ali ta spoljnopolitička ‘svedozvoljenost’ i zabluda o sopstvenoj nekažnjivosti na kraju će rezultirati time da će naš odgovor biti bolniji nego što trenutno mogu da zamisle - rekao je Rjabkov u intervjuu za „Izvestija“.

Podsetio je da je EU objavila nameru da zapleni prihode od nezakonito zamrznute ruske imovine i da će ta sredstva, prema navodima Unije, biti usmerena ka fondovima za vojnu pomoć Ukrajini.

- Cinizam svega toga raste do tačke gde se postavlja pitanje da li uopšte postoji granica moralnog pada grupe koja trenutno diktira politiku u Briselu i drugim prestonicama EU - dodao je diplomata.

O kontroli naoružanja

Govoreći o kontroli naoružanja, Rjabkov je istakao da je povratak dijalogu u toj sferi nemoguć nakon učešća SAD u napadu na Sevastopolj.

- Amerikanci vode indirektan rat protiv nas, a u mnogim slučajevima se i direktno mešaju u sukob, kao što je bio slučaj sa strašnim udarom na Sevastopolj, gde takav napad ne bi bio moguć bez američkih izviđačkih podataka - rekao je on.

On kaže da je Rusija svesna da sam ulazak takvih misija u sistem ‘atakams’ nije moguć bez direktnog učešća američkih stručnjaka.

- Ovo je očigledan primer direktne umešanosti u sukob. I kako mi, svesni da se to dešava na našoj teritoriji, možemo da sednemo za isti sto sa njima i pregovaramo o daljim smanjenjima ili ograničenjima u oblasti strateškog ofanzivnog naoružanja? Oni moraju shvatiti da je to nemoguće zbog elementarne ljudske logike - zaključio je on.