Autor: Informer.rs

29.06.2024.

22:03

Foto: Shutterstock

Planeta

Brutalan odgovor Rusa! Iskander potpuno devastirao ukrajinsku municiju! Kako će Zelenski bez ovoga?

Taktički raketni sistem Iskander-M napao je mesto istovara voza ukrajinske vojne tehnike u Zaporožju, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane. 

- Posada operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander-M izvela je raketni udar na mesto istovara železničkog voza sa naoružanjem i vojnom opremom Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Ukrainka u Zaporoškoj oblasti - navodi se u saopštenju.

Usled štrajka su uništeni:

- osoblje Oružanih snaga 

- oklopni transporteri M113 američke proizvodnje

- cisterne za gorivo; SAM "Buk-M1"; BMP-2

- drumski transport tereta

Rezultati štete od požara praćeni su dronom SuperKAM.

Informer

 

Ranije u nedelju, koordinator Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev izvestio je da je ruska vojska pogodila ukrajinsko skladište raketama za MLRS i dalekometnim granatama za HIMARS instalacije u Matvejevki u regionu Zaporožja.

Pored toga, pogodili su kamenolom granita u selu Kamenoje, gde se nalazilo skladište municije i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine.

Iskander OTRK je oružje visoke preciznosti sa dometom paljbe do 500 kilometara. Bojeva glava rakete može uništiti skoro svaku metu: komandna mesta neprijatelja, kolone opreme, sisteme protivvazdušne odbrane.

Informer

 

Arsenal OTRK-a uključuje balističke i krilate projektile, koji stvaraju lažne elektronske smetnje dok se približavaju meti i postaju praktično neranjivi za sisteme protivvazdušne odbrane neprijatelja.

Krstareće rakete mogu da lete na ultra malim visinama i zaobilaze teren.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na lokacije ljudstva, opreme i plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu administraciju i komunikacije Ukrajine.

Istovremeno, sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov je više puta naglašavao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove.