30.06.2024.

10:40

Foto: Reuters/Shutterrstock

Planeta

Kritično kod Zelenskog! Kada su čuli ove vesti iz Amerike... Bajden ih bacio u očaj, svi se pitaju samo jedno - šta sad?!

Dubinski se trenutno nalazi u pritvoru pod sumnjom za izdaju.

- Najveći preokret nakon debata Trampa i Bajdena trenutno nije u SAD, već u Ukrajini, u kabinetu predsednika Zelenskog. I nije stvar u tome što je neko uspeo da nazove kandidata za predsednika SAD 'gubitnikom' pre nego što je to palo na pamet aktuelnom predsedniku SAD - napisao je Dubinski.

Po njegovom mišljenju, ključni pitanje u Kijevu sada je: „Šta dalje?“

- Procenujući verovatnoću Trampove pobede, Zelenski (a ako on ne razume – onda šef kabineta Andrij Jermak) mora shvatiti da mora završiti rat pre izbora u SAD. Jer nakon njih može postati problem za realizaciju planova novog predsednika - izjavio je Dubinski.

Dubinski smatra da Zelenski može postati problem i za Bajdena, ako on uspe da bude ponovo izabran.

- Može se beskonačno insistirati na 'granici iz 1991. godine', ali je svima očigledno da bez podrške ovog plana u SAD (a čak ga ni aktuelna administracija više ne podržava), i uz nejedinstvo unutar EU, ti planovi će brzo biti odbačeni - zaključio je on.

Američki mediji se slažu da je Bajden loše nastupio na prvim debatama sa Trampom, koje su održane u noći između četvrtka i petka u Atlanti. Aktuelni američki predsednik je zamuckivao i pravio pauze, ne uvek jasno formulišući misli, a nakon završetka događaja, kamere su zabeležile trenutak kada mu je supruga Džil pomogla da se spusti niz stepenice. Sada političari i novinari govore o mogućnosti da demokrate odustanu od Bajdena kao kandidata i zamene ga nekim drugim.

Početkom juna, Zelenski je izjavio da će Tramp postati „predsednik-gubitnik“ ako se dogovori o završetku sukoba na račun Ukrajine u slučaju pobede na izborima. Tokom debata, Bajden je takođe nekoliko puta nazvao Trampa „gubitnikom“.