01.07.2024.

21:10

Foto: Shuterstock/epa

Planeta

(VIDEO) Monstrum bombe brišu sela i gradove sa lica zemlje! Zelenski histeriše i kleči pred Amerikom, ni "patriot" mu ne može ništa!

Prema njegovim rečima, Rusija svakog meseca baca hiljade FAB-ova na frontu, a Ukrajina nikada neće imati dovoljno raketa koje bi ih obarale. Dodao je da svaka raketa košta tri miliona dolara.

Zelenski je istakao da je neophodno napasti ruske aerodrome na kojima se nalaze avioni koji bacaju FAB-ove, ali saveznici ne dozvoljavaju napade na takve udaljenosti zapadnim oružjem.

Predsednik Ukrajine je naglasio da se problem avio-bombi može rešiti samo udarima na ruske aerodrome na više od 300 kilometara od ukrajinske granice. Dozvola za napade zapadnim oružjem na pograničnu teritoriju Rusije ne rešava problem FAB-ova.

- Odluka Bajdena da nam omogući da napadamo njihovu tehniku je pozitivna, ali ne rešava problem uništavanja naših gradova i sela. To rešava taktičke momente. Strateški, potrebno je strateško oružje. ATACMS, koji mogu da gađaju na 300 kilometara, verovatno bi nam pomogli danas. Aerodromi sa kojih koriste FAB-ove su nam trenutno dostupni za napade na većim udaljenostima. Danas je potrebno da nam dozvole korišćenje ATACMS-a unutar teritorije Ruske Federacije - rekao je Zelenski.