Autor: Informer.rs

03.07.2024.

19:38

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Šolc: Nećemo podržati prekid vatre! Napad na trafostanicu Duga! Oboren ukrajinski helikopter sa municijom!

Biće krvi do kolena! Rusija nanišanila NATO generale! Više hiljada ljudi pod zemljom, ako doleti projektil...

 

Šolc: Nemačka neće podržati prekid vatre


Nemačka nikada neće podržati uspostavljanje režima prekida vatre u Ukrajini koji bi vodio kapitulaciji Kijeva, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc odgovarajući na pitanja poslanika u Bundestagu.

On je još jednom kritikovao mirovnu inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina o Ukrajini.

Napad na trafostanicu Duga

U napadu Oružanih snaga Ukrajine na trafostanicu „Duga“ veliki deo Energodara ostao je bez struje i vode, što predstavlja značajnu pretnju po funkcionisanje grada, izjavio je gradonačelnik Eduard Senovoz na svom Telegram kanalu.
 



"Samo se iznenada pojave!" Ruska taktika zapanjila Ukrajince! Znate li kako zauzimaju njihova uporišta - nevidljivi su!

 

Oboren ukrajinski helikopter

Vazdušno-kosmičke snage i artiljerija Rusije su u protekla 24 sata pogodili ukrajinski borbeni helikopter Mi-24, kao i radionicu za proizvodnju tenkovskih topova i municije velikog kalibra, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

- Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupacija trupa Oružanih snaga Ruske Federacije na baznom aerodromu uništile su helikopter Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, a pogodile su i: radionicu preduzeća za proizvodnju tenkovskih topova i municije velikog kalibra, kao i gomilanja živih neprijateljskih snaga u 125 okruga - navodi se u saopštenju.

(VIDEO) Već žale zbog napada na Novorosijsk! Ruski odgovor stigao je na Crno more!

Podeli vest

Pogođeni hangari u Zaporožju

Ruske snage su pogodile hangare u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev, gde Oružane snage Ukrajine čuvaju tešku opremu i artiljerijske sisteme, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog podzemlja.

- Selo Novoandrejevka je pogođeno MLRS-om i dokrajčeno je artiljerijskim udarima i bespilotnim letelicama, koje se nalaze na zapadnoj periferiji sela, koje ukrajinske oružane snage koriste za skladištenje teške tehnike i zaklona artiljerijskih sistema izvestio da je neprijatelj uspešno poražen - rekao je Lebedev.

Rusi zarobili ukrajinskog generala! Ono što im je otkrio šokiralo je sve: Je li moguće da ovo rade svojim ljudima?!

Ruska artiljerija raznela nemački tenk

Posada samohodne topove Malka grupe trupa Centar Oružanih snaga Rusije govorila je o tome kako su uspeli da otkriju i unište nemačku samohodnu haubicu u zoni Severnog vojnog okruga.

- Nakon što je izviđački helikopter otkrio nemačku artiljerijsku samohodku PzH 2000, koordinate cilja su prenete našim artiljercima. Uprkos pokušajima neprijatelja da zakamuflira oružje između šumskih plantaža u rejonu Novoaleksandrovke, nemački samohod je uništen preciznom vatrom naših vojnika. Dobrovoljac, bivši službenik za kriminalističku istragu sa pozivnim znakom „Oper“ - rekao je da je lov na Pancerhaubicu trajao dva dana.

(FOTO) Šok za SAD! Šta je ovo Putin dovukao na Kubu?! Jedna misteriozna fotografija izazvala strah i paniku!

Odbijeni napadi u Crnom moru

Tokom protekle noći u Crnom moru su uništena dva bespilotna čamca koja su se kretala u pravcu Novorosije, a deset bespilotnih letelica iznad ruske teritorije uništeno je sistemima PVO, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.  

- Tokom protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade bespilotnim letelicama tipa aviona i bespilotnim čamcima na objekte na teritoriji Ruske Federacije - navodi se na Telegram kanalu Ministarstva.

Sistemi PVO uništili su pet bespilotnih letelica iznad Belgorodske oblasti, četiri iznad Brjanske oblasti i jedan nad teritorijom Moskovske oblasti. Dežurno vatreno oružje u Crnom moru uništilo je dva čamca bez posade koji su se kretali u pravcu Novorosije, objašnjava se u poruci.

(VIDEO) Zapadni mediji bruje, šta ovo Rusi rade?! Novom taktikom slamaju otpor Ukrajine! Dronovi neuspešni, minska polja beskorisna...

Ukrajinske trupe se povlače u Kermenaji

Ukrajinske trupe izgubile su uporište voda u oblasti Kremennaja na severu LNR, izjavio je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Tokom aktivnih dejstava, naše trupe su uspele da preuzmu uporište neprijateljskog voda u Kremenskoj šumi, što je ukrajinskim borcima oduzelo zalihe i mogućnost da izvode rotacione aktivnosti, nakon što su pretrpeli značajne gubitke neprijatelj je napustio svoje položaje i pobegao pod okriljem mraka u pravcu jugozapada - rekao je Maročko agenciji.

Kremenaja se nalazi na administrativnoj granici LNR-a sa DNR-om , kroz ovaj grad na frontu prolazi put za Krasni Liman i dalje za Slavjansk kao deo aglomeracije Lisičansk-Severodonjeck .

Oko Kremenne rastu poplavne šume prirodnog i veštačkog porekla. Borbe 2014. zaobišle su grad. 18. aprila 2022, tokom ruske vojne operacije protiv Ukrajine , Kremennaja je došla pod rusku kontrolu.

Njegovo stanovništvo pre izbijanja neprijateljstava nije prelazilo 19 hiljada ljudi.