• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2024

12:46

"Samo se iznenada pojave!" Ruska taktika zapanjila Ukrajince! Znate li kako zauzimaju njihova uporišta - nevidljivi su!

EPA

Vesti

"Samo se iznenada pojave!" Ruska taktika zapanjila Ukrajince! Znate li kako zauzimaju njihova uporišta - nevidljivi su!

Podeli vest

Ruske snage kopaju tunele kako bi zašle iza neprijateljskih odbrambenih linija i pokrenule iznenadne napade na ukrajinske trupe, navodi se u izveštaju ruskog ministarstva odbrane na koji se poziva Njuzvik.

Ruske jurišne jedinice koje se bore u Donjecku zauzele su u nedelju "veliko uporište ukrajinskih oružanih snaga" na istočnoj periferiji sela Pivnicine koristeći podzemni tunel.

Moskovske trupe su u ofanzivi na istoku Ukrajine u pokušaju da zauzmu još teritorije u Donjecku i Lugansku. Pripadnici odreda su tajno iskopali i koristili tunel dužine više od 3 kilometra duž Severskog Donjeckog kanala i prodrli iza dobro utvrđenog položaja sa dugotrajnim vatrenim tačkama i podzemnim skloništima, napisalo je rusko ministarstvo odbrane na Telegramu.

"Kroz tunel je vojska snabdevala jurišne trupe municijom, oružjem i hranom. Koristeći element iznenađenja, vojnici su iskoristili uspeh i potpuno zauzeli tvrđavu, primoravajući neprijatelja da se preda ili napusti svoje položaje i povuče se".

Ukrajinske snage su prvi put prijavile da su ruske trupe koristile ovu taktiku na bojnom polju prošle jeseni kada su se borile za odbranu grada-tvrđave Avdieevka.

- Što se tiče taktike Rusa, naš rat se često poredi sa Prvim svetskim ratom. Na frontu u Avdejevki, Rusi su počeli da koriste taktiku kopanja tunela - rekao je tada portparol 110. mehanizovane brigade "Marko Bezručiko" Anton Kocukon.

- Kopaju ih blizu naših položaja. Prvo, tuneli im pomažu da ostanu sakriveni. Drugo, oni se tada mogu neočekivano pojaviti blizu naših pozicija - dodao je Kocukon.

Ukrajinci su takođe videli Ruse kako koriste "robotska vozila" kojima upravljaju na daljinu i nose municiju. Avdejevku su Rusi osvojili 17. februara, kada je ukrajinski predsednik objavio da je doneo odluku da povuče svoje trupe iz grada kako bi spasio živote svojih vojnika.

Zauzimanje Avdejevke bila je najveća ruska pobeda posle višemesečnih borbi u kojima je linija fronta uglavnom bila statična.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija