• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2024

11:41

Ovde udaraju?! NATO grad spreman za ruske tenkove! Hitno prave liniju odbrane oko prestonice, dovlače i "zmajeve zube"?!

Reuters

Vesti

Ovde udaraju?! NATO grad spreman za ruske tenkove! Hitno prave liniju odbrane oko prestonice, dovlače i "zmajeve zube"?!

Podeli vest

Vlasti glavnog grada Litvanije, Viljnusa, preduzimaju mere za jačanje bezbednosti grada u svetlu mogućih pretnji. Kupovina "zmajevih zuba" i protivtenkovskih ježeva je deo strategije za zaštitu prestonice od potencijalnih napada.

Gradonačelnik Viljnusa, Valdas Benkunskas, naglasio je da je postavljanje ovih prepreka na prilazima gradu neophodno kako bi se sprečilo kretanje vojnih vozila i obezbedila sigurnost građana.

- Kao glavni grad, Viljnus je prioritetna meta - objasnio je Benkunskas, ističući razloge za ove zaštitne mere.

U međuvremenu, Letonija, druga baltička država, već je započela izgradnju utvrđenja na granici sa Rusijom i Belorusijom. Plan Letonije uključuje stvaranje lanca uporišta duž granice u narednih pet godina, uz budžet od 303 miliona evra. Ova inicijativa podrazumeva kopanje protivtenkovskog jarka i postavljanje "zmajevih zuba" duž granice, ali bez minskih polja.

Bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske i komandant kopnenih snaga, Valdemar Skržipčak, izjavio je da Poljska i Litvanija treba da izgrade utvrđenja i postave minska polja na svojim granicama sa Rusijom i Belorusijom kako bi se zaštitile od potencijalne agresije.

Podsećanja radi, Ukrajina nije uspela da postavi barijeru od "zmajevih zuba" kako bi zaštitila Harkovsku oblast od napada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija