04.07.2024.

06:00

Foto: Tanjug/Shutterstock

Planeta

Šta će biti sa Krimom?! Nova udarna objava Rusije! Posle otkrivanja Putinovih navodnih planova, hitno se oglasila Moskva!

Ranije je Gorodon, koji je u Rusiji osuđen na 14 godina zatvora zbog poziva na terorizam i pokretanje rata, kao i zbog širenja lažnih informacija o ruskoj vojsci, pozivajući se na ukrajinsku obaveštajnu službu, tvrdio da je Rusija navodno predala SAD-u mirovni plan za okončanje sukoba u Ukrajini i izneo njegov sadržaj.

- Ceo taj plan je plod bolesne mašte Gordona. On pokušava da svoje lažne izmišljotine predstavi kao neku istinu i deluje po nacističkom principu da što je laž užasnija, brže će u nju poverovati - rekao je Šeremet za RIA Novosti.

Podsetimo, britanski list Dejli Mejl sinoć je objavio da, prema novom iznenađujućem mirovnom planu, ruski predsednik Vladimir Putin je spreman da deli suverenitet nad Krimom sa Ukrajinom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 14. juna izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji podrazumevaju priznanje statusa Krima, DNR-a, LNR-a, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, utvrđivanje neutralnog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, kao i ukidanje sankcija protiv Moskve. Prema rečima predsednika, ova inicijativa zaista omogućava zaustavljanje sukoba i prelazak na njegovo političko-diplomatsko rešavanje.