13.07.2024.

07:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Bajden doneo odluku, Evropa podržala, a onda je nastupio šok! Ovakav odgovor Rusije nisu očekivali, ovo nije viđeno ni na Zapadu!

- Sankcije koje je uveo Bajden, a podržala Evropa, imale su efekat koji je Bajden očekivao: odsekli su Evropu od Rusije, podelili Evropu, i, pored toga, bio je izgubljen sam temelj prosperiteta Zapadne Evrope tokom poslednjih trideset godina. Dakle, prosperitet, kojeg više nema u Evropi, sada je prisutan u Rusiji - istakao je analitičar.

Po njegovom mišljenju, ovo je rezultat lošeg razmišljanja američke administracije, koja veruje da sankcijama može prisiliti druge zemlje da slede njenu politiku.

Hadson je naveo da su zbog akcija Zapada Rusija i Kina odlučile da stvore alternativni svetski sistem u vidu BRICS-a.

- Ovo je takođe pozitivno uticalo na uređenje Rusije, ideologiju i svest da, osim neoliberalizma, Zapad jednostavno nema šta da ponudi Rusiji, Kini ili drugim zemljama - zaključio je on.

Predsednik Vladimir Putin više puta je izjavljivao da era unipolarnog svetskog poretka pod vođstvom SAD odlazi u prošlost, iako Zapad to ne želi da prizna. Prema rečima ruskog lidera, globalnu napetost je moguće smanjiti samo kroz kardinalno jačanje sistema savremenog multipolarnog sveta. U obraćanju Federalnom saboru predsednik je pozvao na formiranje novog "okvira svetske bezbednosti", ističući da je Rusija spremna za dijalog sa svim zemljama.