10.07.2024.

15:02

Foto: Reuters/AP

Planeta

Stravično razaranje! Rusi izmasakrirali Britance kod Odese! Vojska locirala tajno skladište raketa i poslala projektil, sve otišlo u paramparčad!

- Prema izveštajima lokalnih saradnika, pogodili su skladište sa bojevom municijom, u koje su pre nekoliko dana pod strogom tajnom dostavljene rakete. Koje tačno rakete, nije bilo moguće utvrditi - rekao je Lebedev.

Udar je izveden oko 4 ujutro po lokalnom vremenu. Nakon 30-40 minuta, prema rečima očevidaca, vozilo sa sirenama je krenulo ka Rumuniji.

- Naši ljudi iz medicinskog sektora potvrdili su da su evakuisani poginuli britanci ka Rumuniji - rekao je Lebedev, pozivajući se na jedan od izvora iz Odese.

Prema njegovim rečima, udar na luku je izveden i prošle nedelje, ali je ovoga puta eksplozija bila snažna, sa velikom detonacijom, koja se osetila i u Odesi.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su udarom operativno-taktičkog kompleksa "Iskander" uništena dva lansirna uređaja PVO sistema Patriot i radarska stanica Giraffe Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Južnoe u Odeskoj oblasti.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne objekte, ruske snage redovno izvode precizne udare na lokacije gde se nalaze vojnici, tehnika i plaćenici, kao i na infrastrukturu protivnika: energetske objekte, objekte odbrambene industrije, vojne uprave i komunikacija Ukrajine.

Portparol predsednika Dmitrij Peskov više puta je naglasio da vojska ne gađa stambene zgrade i socijalne ustanove.