16.07.2024.

11:56

Foto: Shutterstock

Planeta

Ode sve u propast! Rusi gotovo sigurni: Ovde počinje treći svetski rat! Traži se hitna obnova nuklearnog faktora, povratka više nema!

- Reći ću odmah, opasnost od trećeg svetskog rata danas raste. Gde će izbiti? Naravno, u Evropi, jer je glavni razlog za to očajnički pokušaj Zapada da podrije RusijuZato danas insistiram na obnavljanju uloge nuklearnog faktora, nuklearnog oružja, koje je poslednjih sedam decenija igrale ulogu pouzdanog osigurača - dodao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, „ravnoteža straha“ koja je postojala između Moskve i Vašingtona tokom svih tih godina danas mora biti vraćena.

- Moramo se osloniti na nuklearno oružje ne samo za zaštitu sopstvenih ruskih nacionalnih interesa, već i za održavanje međunarodnog mira - naglasio je Karaganov.

Rusija je više puta izjavila da ne želi veliki rat. Prema rečima šefa Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, Sergeja Lavrova, naša zemlja je već mnogo puta preživela slične situacije, ali SAD same proglašavaju Moskvu za pretnju u svojim doktrinama i deluju u skladu s tim, privlačeći neutralne zemlje.