12.07.2024.

14:00

Foto: EPA

Planeta

Jedan čovek snimljen je kako ulazi u auto iz Bajdenove kolone! Ovo je znak da se nešto ozbiljno dešava?!

Nekadašnji vojni hirurg Kevin O'Konor nije se odvajao od Bajdena ni na samitu što dodatno pogrejava sumnje da je američki predsednik narušenog mentalnog zdravlja.

Konferencija je inače bila poslednja prilika da Bajden umiri sve veći broj kritičara iz redova demokrata koji traže da se povuče iz izborne trke nakon konfuzne debate protiv glavnog rivala Donalda Trampa, međutim, američki predsednik je novim gafovima samo pojačao zabrinutost.

Bajden je najpre napravio neviđen gaf kad je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog najavio kao ruskog lidera Vladimira Putina!

- Sada želim da predam reč predsedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti, dame i gospodo, predsednik Putin - rekao je Bajden i krenuo da ustupi Zelenskom mesto za govornicom.

Bajden je potom napravio potom još jedan veliki gaf kad je pomešao potpredsednicu Kamalu Haris i svog prethodnika Donalda Trampa na pomno praćenoj konferenciji za novinare na samitu NATO.

Nije mogao ni da se seti tačne titule generala vazduhoplovnih snaga i takođe se mučio da izgovori reč "neurolog" dok je tvrdio da neće tražiti još jedan kognitivni pregled. Predsednik je napravio i niz drugih činjeničnih grešaka pogrešno navodeći da Kina ima manje od milijardu ljudi i pomešao tu zemlju sa Rusijom.