14.07.2024.

09:09

Foto: Foto: Shutterstock, Reuters

Planeta

Ko preživi, pričaće! Novo mračno poglavlje otvoreno u SAD! Nasilje izmiče kontroli, CNN objavio neočekivano priznanje!

Pokušaj ubistva bivšeg predsednika na predizbornom skupu samo nekoliko dana pre očekivanog prihvatanja republikanske nominacije za predsedničkog kandidata je, po definiciji, napad na demokratiju i pravo svakog Amerikanca da bira svoje lidere, navodi CNN.

Tramp se obraćao svojim pristalicama sa bine u Pensilvaniji kada su odjeknuli pucnji, on se trgnuo, zatim se rukom uhvatio za desnu stranu lica i sklonio ispod govornice okružen masom uznemirenih ljudi.

Bivši predsednik je kasnije ispričao da je osetio da mu je metak probio kožu uha i da je krvario dok je okružen agentima Tajne službe napuštao govornicu.

Fotografija Ivana Vučija iz Asošijeted presa na kojoj ogorčeni, ali živ Donald Tramp sa krvlju na uhu i obrazu, pokazuje uzdignutu, stisnutu pesnicu dok ga agenti Tajne službe sprovode sa bine na bezbednu lokaciju sa američkom zastavom u pozadini, odmah je postala viralna kao ilustracija jednog napetog političkog razdoblja američke istorije, bez obzira na dalji razvoj događaja, ocenjuje CNN.