• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2024

08:40

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Tramp je izveden na streljanje, trebalo je da pogine! (VIDEO)

informer/EPA

Live TV

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Tramp je izveden na streljanje, trebalo je da pogine! (VIDEO)

Podeli vest

U ranim jutarnjim časovima, bivši predsednik SAD i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp upucan je tokom predizbornog skupa. Ovaj događaj analizirali su mnogobrojni gosti specijalnog programa Informer TV.

Specijalan program televizije Informer o atentatu na Donalda Trampa možete uživo pratiti na Informer TV.

Tramp je izveden na streljanje, trebalo je da pogine!

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksandar Lukić

Profesor dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije konstatuje da demokratije u Americi praktično više ni nema.

- O tome se odavno govori, da je situacija u SAD takva da je na ivici pucanja i da može doći do građanskog rata. Ukoliko se tenzije budu povećavale onda to vreme može da se približi. Da je Tramp ubijen, veliko je pitanje kako bi se to odrazilo na situaciju u Americi. Situacija sa migrantima je takođe vrlo eksplozivna. Duboku državu čine te poznate i bogate porodice. U ranijim vremenima je bilo više demokratije u SAD nego sada kad je praktično nema. Tramp predstavlja sve one snage u Americi koje hoće da sačuvaju te tradicionalne vrednosti. On zaista jeste veliki problem za establišment koji hoće da uvede tu novu normalnost. U tom smislu, zaista je velika pretnja. Republikanci više vole Izrael, odnosno više će se boriti oko njega. Netanjahu i Tramp bolje sarađuju nego Netanjahu i Bajden - ističe Lukić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Radenović

Profesor akademik Dragan Radenović kaže da ovaj atentat nema nikakve zajedničke osobine s onim koji se dogodio Robertu Ficu.

- Puno je podataka koji su kontroverzni. Tramp se uhvatio za uvo tek nakon četvrtog metka. Imam vrlo visok stepen sumnje u pokušaj atentata koji je bio posledičan smrću Trampa. Ovo nema nikakvih zajedničkih osobina sa atentatom na Fica, osim izvođenja. Menjaju se sredstva, metode i ciljevi hibridnog rata. Kada je reč o dubokoj državi, u njoj je sve satkano. Tramp ima oko 60%, Bajden je pao na 10%, a sad se pojavio jedan iz Demokratske stranke koji je počeo da raste, trenutno je na 20% - naglašava Radenović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Danko Vasović

Režiser Danko Vasović ističe da je ovaj napad najveći neuspeh američke tajne službe i da za to nema pardona.

- Donald Tramp je sad već novi predsednik Amerike, s ovim. On je izveden na strelište. Ovo je najveći neuspeh njihove tajne službe. Morala je da proveri gde se i šta dešava. 12 časova pre samog događaja morala je da vidi gde su kritične tačke. Trampa je čudo spasilo, s tim što je pokazao i fenomenalan instinkt jer je odmah otišao dole. Rezultat je da je druga osoba poginula i da imamo jednu ranjenu. Čak su novinari BBC svedočili da su videli atentatora kako se muva. Nema pardona, nema opraštanja. To jednostavno nije smelo da se desi. On je izveden na streljanje, trebalo je da pogine. Amerika je podeljena, a Bajden snosi najveću odgovornost. Ti u Americi nemaš nikakav izbor. Niko to (građanski rat) ne želi, ali je podela društva tolika da vodi ka tome. Nemoral i korupcija su ih pojeli. Tramp pokušava da vrati američke vrednosti, ali oni su protiv njega jer im smeta - poručuje Vasović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dejan Milutinović

Dejan Milutinović, predsednik strukovnog Udruženja sektora bezbednosti, ističe da je Tramp mesecima unazad zahtevao pojačano obezbeđenje, što mu je odbijeno.

Snimaka ima, našao sam ih kako bih se pripremio. Zaista ima snimaka sa svih strana i sve sam pažljivo gledao i uveličavao. Vidi se da ima stradalih. Tramp je već u ranijim danima i mesecima tražio pojačano obezbeđenje. To mu je odbijeno i to je još jedan signal da nije bilo velike zainteresovanosti za njegovu bezbednost. Mislim da Netanjahu nikoga ne sluša. To pokazuju i nemiri u Izraelu - kaže Milutinović.

Neće se birati načini da se zaustavi ideja protivna globalizmu!

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milan Petričković

Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka postavlja pitanje koja mašinerija stoji iza namere da se zaustavi ideja koja se protivi globalizmu.

- Nezahvalno je davati procenu da li će se ovo ponoviti na novim skupovima. Ja sam čvrsto ubeđen da je on samo eksponenta, a da iza njega stoji čitava mašinerija. Puno je nejasnoća u vezi toga kako je došlo do ovoga i ko je to dozvolio. Ako je cilj da se sruši ideja suprotna ideji globalizma, neće se birati načini da se dođe do tog cilja. Postavlja se pitanje koja je to mašinerija koja stoji iza toga. Ja mislim da oni neće lako odustati od svog cilja, pa čak i da fizički eliminišu nekoga ko ne misli isto. Kapitalizam je pojeo ljude. Došli smo u jedan stadijum gde je sve izgubilo smisao - poručio je Petričković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nebojša Obrknežev

Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke podseća da je Tramp na udaru konstantne demonizacije proteklih osam godina.

- Mnogi ne bi ni pomislili da ovako nešto može da se desi u Americi u 21. veku. Trampovo obezbeđenje mora da bude zaista veliko, a tajna služba na visokom nivou. Čak ni neki stariji činovnici FBI ne mogu da veruju da se ovakav propust desio. Sreća u nesreći je to što Tramp nije zadobio neke ozbiljnije posledice ili, ne daj bože, poginuo. Vi osam godina imate konstantnu dehumanizaciju i satanizaciju Trampa. Da li je ovaj slučaj izolovan? Lično mislim da nije. Mi ne smemo potcenjivati Bajdenovu stranu i kakve će biti njihova strategija (za izbore). Koliko su Amerikanci kao društvo zainteresovani za ukrajinsko ili izraelsko ratište, to se nalazi na četvrtom ili petom mestu - naglašava Obrknežev.

Eliminacijom Trampa opasnost po duboku državu bi bila uklonjena!

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesna Jugović de Vinča

Analitičarka dr Vesna Jugović de Vinča podseća na činjenicu da je atentat na Trampa najavljivan sa brojnih strana.

- Tramp je herojski tip. Nije se uplašio. Kad se skupio ispod govornice i kad su krenuli da ga izvlače, kamera je pokazala da je on i dalje bio meta. Njegova glava je i dalje bila vidljiva. Slučajnosti su vrlo retke. Slučajnost je da je pomerio glavu za centimetar i preživeo. To se zove sreća. Atentat na Trampa je najavljivan sa mnogih strana. Ja sam lično govorila da je to vrlo realna opcija. Sigurna sam da se neće povući, nego će učestalije raditi u svojoj kampanji po gradovima. Bajden ide nizbrdo, a Tramp uzbrdo, što se tiče budućnosti. On definitivno remeti mnoge ukorenjene, korporacijske poglede na svet. Počevši od toga što hoće da izvuče Ameriku iz NATO pakta - rekla je Jugović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Goran Pajić

Telohranitelj Goran Pajić kaže da je Tramp imao odličnu reakciju na ovaj napad.

- Tramp je pogođen u gornji deo uva, što znači da je imao sreće. Očigledno je u tom trenutku malo pomerio glavu i nije došlo do direktnog pogotka. Jasno je da je grešku napravio taj drugi ili treći prsten. Lice koje je izvršilo atentat bilo je na 120 metara, na krovu, a službe bezbednosti to nisu ispratile. Prvi prsten je odradio svoj deo posla. Možda je jedan od telohranitelja trebalo da bude sa Trampom na bini. Očigledno su mislili da je sve to bezbedno. Tramp je imao odličnu reakciju, spustio se iza bine nakon prvog pucnja. Amerikanci sve što rade, pripremaju 15-20 godina unapred. Ovo je jasan dokaz duboke krize u američkom društvu - poručuje Pajić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Andrijana Arnautović

Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke konstatuje da Tramp predstavlja opasnost po "duboku državu".

- Sasvim je izvesno da je Tramp danas mnogo veća smetnja nego što je bio 2016. godine. U ovom slučaju neuspelog atentata radi se o čistoj božjoj promisli, o sreći. Da više nema Trampa, ne bi bilo ni opasnosti po tu duboku državu. Donald Tramp nije imao agresivnu spoljnu politiku. Mi nismo imali pritiske na Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku u tolikoj meri koliko imamo danas. Tramp će, sasvim izvesno je, pobediti. Atentator je bio instrumentalizovan od duboke države koja drži Bajdena na čelu Amerike - navela je Arnautović.

Pucanj u Donalda Trampa je pucanj u slobodan svet!

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Miljan Jovićević

Politički analitičar Miljan Jovićević procenjuje da je u obezbeđenju skupa bilo propusta, što je omogućilo da se ovaj napad dogodi.

- Ovo je nešto što je razdrmalo sve ljude koji se bave politikom. Nemamo ta saznanja koja bi nam trebala da bi izašli u javnost sa nekim stavom. Bezbednosni prsten je negde zakazao. Zakazao je u pripremi. Atentator je itekako uvežban. Ja bih isključio mogućnost radikalizma u ovom slučaju. Trampova greška je bila što se 2016. nije okružio lojalistima. Sada će to promeniti ukoliko 5. novembra stupi na funkciju. Kina je jedina opasnost u očima Amerike. Verujem da do konkretnih saznanja nećemo doći, a neće ni Donald Tramp - kaže Jovićević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Marko Petrović

Marko Petrović iz Jedinstvene srpsko-ruske partije tvrdi da dubokoj državi smetaju slobodarski lideri kao što je Tramp.

- Ovaj incident ne smemo posmatrati van okvira napada na Roberta Fica. Pucanj u Donalda Trampa je pucanj u slobodan svet. On nije poveo nijedan rat, čak je i izveo vojsku iz Sirije. Dubokoj državi itekako smeta slobodarski lider. Stvara se jedna nova geopolitička slika. Setimo se Trampove izjave da bi završio rat u Ukrajini za 24 sata ukoliko bi postao predsednik. Najavljivao je i da će Amerika napustiti NATO. Donald Tramp je jedan svetski lider i začetnik jedne nove geopolitike. Nije ulazio u sukobe i nema imperijalističke namere, kao što ih ima Bajden. Dukoba država je, pre svega, protivnik toga. Tu mislim na vojnu industriju, određene tajkune i jedan ozbiljan organizovani kriminal. Vojnu industriju drže ljudi iz senke. Donald Tramp smeta onim ljudima koji sad upravljaju Bajdenom jer znaju da sa njim ne mogu manipulisati - rekao je Petrović

Mediji satanizuju lidere koji vode suverenu politiku!

General u penziji Stanko Vasiljević konstatuje da trenutno nemamo dovoljno informacija da bi mogli tačno da odredimo šta se zapravo dogodilo.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Stanko Vasiljević

Teroristički akti u SAD nisu ništa novo. Jedna sramota za američku demokratiju. Verovatno je bilo mnogo propusta u obezbeđenju. Nisam siguran da je ovo bio izolovan slučaj. Mislim da je ovo pripremljena stvar i neko je verovatno pomogao da se sve to desi. Nešto tu ima nedorečeno. Sigurno propust obezbeđenja i, po mom mišljenu, nečija pomoć da se to desi. On (atentator) je mlad čovek koji verovatno ima neke svoje frustracije. Orban isto može da očekuje ovako neki atentat ili da pukne guma u krivini... Takvi ljudi smetaju. Sad će biti tu milion teorija zavere. Jutros sam čuo informaciju da je ovo izvedeno da bi se skrenula tema sa gafova koje je Bajden napravio na samitu u Vašingtonu - navodi Vasiljević.

Politički analitičar Luka Stajić kaže da je pokušaj atentata na Trampa sličan onome koji se nedavno dogodio slovačkom premijeru Robertu Ficu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Luka Stajić

- Ta dva slučaja može da spoji dehumanizacija i kriminalizacija njih dvojice. Vidimo da lideri koji pokušavaju da vode suverenu politiku nailaze na ovakve i slične stvari, satanizaciju od strane medija i nekih moćnika sa Zapada. Debata (Trampa i Bajdena) je doprinela svemu ovome. Svi drugi lideri sa Zapada su osudili ovaj čin. Videćemo kako će ići istraga i do kakvih saznanja ćemo doći. Mislim da će Tramp da ostvari ubedljivu pobedu i da je Bajdenova sudbina zapečaćena. Bajden je bio taj koji je u prvoj debati rekao da će da poveća poreze. Ipak je Tramp, što se tiče ekonomije, mira i stabilnosti u svetu zreliji od Bajdena i vodi jednu mnogo zdraviju i blažu politiku nego njegov kandidat - ističe Stajić.

Službe bezbednosti učestvovale u atentatu?!

Milan Jolović, pukovnik u penziji, ističe da je Tramp odao priznanje tajnoj policiji, ali da je isto tako policija imala najveći propust.

- Pa vi na bilo kom javnom okupljanja imate bezbednosnu proveru, a na osnovu toga pravi se plan ugroženosti i sredstava neke osobe od značaja. Tramp je odao priznanje tajnoj policiji, ali je isto tako imala najveći propust, mi samo vidimo prvi prsten obezbeđenja, ali postoji nevidljivo obezbeđenje i ostali prstenovi obezbeđenja. Morala je zgrada da bude obezbeđena. Napadač je hteo da gađa glavu, ali je Tramp naglo okrenuo glavu - kazao je Jolović.

Ilija Kajtez, pukovnik u penziji, tvrdi da Donald Tramp zna da su bezbednosne službe učestvovale u atentatu.

- Potpuno se slažem sa sagovornikom.Cilj atentata je da se najveća pretnja neoliberarnoj mundijalističkoj mašineriji, Donald Tramp, eliminiše. Planski su informacije zatajene od dela tajne službe. On se zahvalio bezbednosnim službama, ali smatram da je svestan i da zna da su određene službe učestvovale u atentatu - rekao je Kajtez.

Foto: Masha Bandjur

Ilija Kajtez

 

Obezbeđenje znalo za atentat?

Dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku, naglašava da dubokoj državi smeta Tramp, jer je kako on kaže, za njih remetilački faktor.

- Mi nemamo zvanične informacije da li je to neka anarhistička grupa ili samo pojedinac. Najveća interesna grupa kojoj bi odgovarala likvidacija Trampa, to je "duboka država" i centri moći. Deo vojnog sektora i tajnih službi, ali i bogati pojedinci vide Trampa kao remetilački faktor. Duboka država gleda Demokratsku stranku kao svoju polugu, a Tramp je sa druge strane barikade - tvrdio je Petrović.

Foto: Masha Bandjur

Branko Petrović

 

Miroslav Španović, pukovnik u penziji, tvrdi da je antentat dobro organizovan, ali i to da su službe znale za atentat.

- Lično mislim da je ovo delo svih koji su protiv antiratnog lobija u svetu. Duboka država, vojni kompleks, njima nije problem da napadnu i organizuju atentat. Svi su znali koji su hteli i koji su organizovali, znali su za antentat, a namerno su ga pustili da puca. Nemoguće je pored dronova, koji mogu da nađu pacove u kanalizaciji, ne nađe se izvršilac atentata i ne vidi se kako vadi snajper - ocenio je pukovnik.

Propust Trampovog obezbeđenja, ali i NATO pakta

Željko Šajn, novinar "Politike", govori o tome da pored obezbeđenja, atentat je delom propust i NATO organizacija.

- Leteli su mi meci iznad glave, ali i video sam kada su ubijali maloletno dete, ali uvek morate pristupite svim događajima trezveno i bez emocija. Treba uzeti šta je zajedničko Kenediju, Ficu i Trampu. Oba atentata, na Fica i Trampa, dogodile su se na terenu zemalja koje su članice NATO pakta, ali ako se tako nešto desi, znači da postoji propust ovakvih organizacija. To znači da su atentati potpomognuti tim organizacijama. Veliki propust obezbeđenja, a neko je i stopirao informacije - objasnio je Šajn.

Foto: Masha Bandjur

Željko Šajn

 

Duško Tomić, profesor bezbednosti UAE, tvrdi da je definitivo propust bio u obezbeđenju, tačnije procena bezbednosti i prostora.

- Ovo je veliki propust obezbeđenja i skup je morao da se održi tamo gde nema krovnih površina. Bezbednosna procena i prostorna procena bila je loša. Tramp je potencijalni kandidat, ali i bivši predsednik, ali on ima doživotno obezbeđenje tajne službe. Čudno mi je što su bili prikazani snajperisti, ima mnogo propusta. Naš tim u Potočarima je nosio zaštitne torbe, kada je štitio tadašnjeg premijera, a Traempovo obezbeđenje to nije posedovalo - istakao je Tomić. 

Likvidacija i zastrašivanje bili cilj atentata na Trampa

Narodni poslanik Dejan Bulatović, navodi da je obezbeđenje Donalda Trampa moralo da bude bolje oragnizovano.

- Događaj u Americi šalje jasnu poruku svetskoj dimenziji. Donald Tramp je bitan kandidat, ali je drugačije njegovo obezbeđenje i obezbeđenje Bajdena. Moralo je bolje da se organizuje obezbeđenje, jer postoji ozbiljna mržnja prema kandidatima. Neverovatno je kako napadač nije ranije uhvaćen i da li je namerno izvršen propust - rekao je Bulatović.

Foto: Pedja Milosavljević

Dejan Bulatović

Naš sagovornik dodaje i da je namera bila likvidacija Trampa, kao i to da je otežana kampanja za bivšeg predsednika

- Zastrašivanje je posledica ovog atentata, a namera je bila likvidacija. Ima jako mnogo vremena, sama kampanja je ugrožena i hvala Bogu da je Donald Tramp preživeo atentat. Verujem da će biti otežana kampanja za Donalda Trampa. Ništa više neće biti isto u narednom periodu. Smatram da je predsednik Vučić dobro obezbeđen, iako opozicija pokušava da ugrozi bezbednost - zaključio je Bulatović.

Huškanje na Trampa dovelo do atentata


Advokat Branko Pavlović, kaže da sukobljeno društvo dovodi do toga da se širi planska mržnja i da je to jedan od uroka atentata.

- Mržnja je ogromna i ludačka, ali je planska, a ovo je plod raspirivanja nepomirljive mržnje unutar, ali i van Amerike. Oni žele da naprave sukobljeno društvo, da ne mogu da ujedine strane protiv onih koji ih zapravo drže. Kada napravite atmosferu gde 40-50 miliona Amerikanaca misli da je Tramp zlo, vrlo lako ćete doći do toga da neko izvrši atentat. Nasilje je prisutno u kampusima u Americi i zato se dešava taj produkt gde su mladi ljudi nasilni, plan je radikalizacija i nije čudno što imamo atentate - napomenuo je Pavlović.

Foto: Masha Bandjur

Branko Pavlović

 

Predsednik Vučić obratio se iz Egipta povodom ovog događaja, a to možete pogledati ovde.

Orban i Vučić u opasnosti?

Vjerica Radeta, potpredsednica SRS, objašnjava da je pravo čudo što Tramp nije ubijen, ali i da je Predsednik Vučić potencijalno ugrožen.
- Predsednik Vučić mora da podigne obezbeđenje na veći nivo, jer targetiranje Vučića traje predugo. Neverovatan je ovaj pokušaj atentata na Trampa, a pravo je čudo da nije ubijen. Njega je spasio njegov način komunikacije sa biračima i pomeranje glave tokom govora. Čudno je i to da obezbeđenje nije primetilo napadača. Oni koji su to organizovali, znaju da će Tramp pobediti na izborima, pa su hteli da ga eliminišu - rekla je Radeta.

Foto: Masha Bandjur

Nebojša Bakarec i Vjerica Radeta

 

Nebojša Bakarec, član Predsedništva SNS i narodni poslanik, ističe da je Tramp jedini čovek koji može da nas spasi od Trećeg svetskog rata, kao i da je predsednik Vučić u opasnosti.
- Tramp je imao neviđenu sreću u atentatu, ovo je Božije delo. Tramp je jedini čovek koji može da nas spasi od Trećeg svetskog rata koji žele Bajden i NATO. Imali smo mnoge atentate, kao što je Đinđić, Fico, ali i atentat na Vučića 2015. godine. Pretnja postoji po političare kao što su Vučić i Orban, ovo je sada zvono koje zvoni, još od atentata na slovačkog premijera Fica. Takvi poremećeni likovi, kao što su ovaj napadač, ali i terorista Žujović ili Zvicer, mogu da ubiju predsednika Vučića - tvrdio je Bakarec.

Jovanović: Trampa uvek prati neko ludilo i šok!

Čedomir Jovanović, lider LDP-a kaže da je politika postala nesposobna da odgovori na izazove u društvu, ali i da ga je šokirala vest o atentatu.

- Ne bih da se pravim posebno pametan, mene svaka takva vest šokira. Američka unutrašnja politika je antiteza onome šta je američka politika ranije predstavljala. Mene brine sve ovo, jer atmosfera kampanje, su posledica za ceo svet. Trampa uvek prati neko ludilo i šok, on je zvao svoje simpatizere da zauzmu Kapitol. Mladi republikanac je pucao na Trampa, dobro je da čovek nije stradao. Otišli smo dođavola, nije to samo u Americi tako, politika je postala nesposobna da odgovori na izazove u društvu, ovo je jedan od njih. Obezbeđenje je u roku od tri sekunde likvidiralo napadača - istakao je Jovanović.

Foto: Masha Bandjur

Čedomir Jovanović

Naš sagovornik dodaje i da je protiv targetiranja ljudi, ali i da ne može neko da ubije čoveka zbog neslaganja u politici.

- Tramp je najveći protivnik toga da se oružje kontroliše. Kod nas su pooštreni zakoni i oružje je vraćeno državi. U Americi možete da kupite oružje, automatsku pušku i snajper, kao da odete u samoposlugu i kupite neke namirnice. Ja sam protiv svake vrste targetiranja ljudi. Ne možeš da ubiješ nekoga ako se ne slažeš sa nekim u politici - zaključio je lider LDP. 

Tramp upozoravao na atentat

Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije, navodi da je Donald Tramp upozoravao na mogući atentat na njega.

- Moguće je da ima dosta sprečenih antentata na političke lidere koji vode drugačiju politiku. Suprotstavljamo se opštem globalizmu i ne možemo biti šokirani atentatom. Tramp je upozoravao da će doći do atentata. Postoji velika verovatnoća da će Tramp osvojiti izbore. Neverovatno je da je jedan dečko od 20 godina sa puškom uspeo da bude na krovu i da puca na Trampa. Bajden je rekao da je bio u crkvi tokom atentata - kazao je Kokanović.

Propaganda dovela do atentata?

Miljan Damjanović, potpredsednik SRS, ističe da je negativna propaganda dovela do atentata na Donalda Trampa.

- U jednom američkom časopisu u junu je objavljen Donald Tramp kao Adolf Hitler i označen je kao američki fašista. Vi dajete legitimitet tom propagandom da protivnici idu do kraja, to je ono cilj ne bira sredstvo. Tramp je jedini vodio jednu vrstu politike mira. Tramp je rekao ako postane predsednik, rešiće sukob u Ukrajini - rekao je Damjanović.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52