• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2024

12:27

Ko pobedi u ratu, postaje predsednik Amerike! Centri moći upravljaju političkom elitom u SAD (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Ko pobedi u ratu, postaje predsednik Amerike! Centri moći upravljaju političkom elitom u SAD (VIDEO)

Podeli vest

Da li je Donald Tramp bolji izbor za predsednika SAD od Džoa Bajdena i kako će američki izbori uticati na svet, ali i politiku Zapada prema Srbiji? Na ova pitanja odgovaraju nam gosti Info jutra Dragoljub Kojčić, politički filozof i prof. dr Uroš Šuvaković, stručnjak za bezbednost.

Dragoljub Kojčić, politički filozof, kaže da su terorizam ali i destabilizacija prisutni u Srbiji.

- Terorizam je univerzalno zlo i moramo stati tome na put. Terorizam je sveprisutan. Konflagracija je prisutna i sistem spojenih sudova, sve je spojeno i zapaljeno u svetu. Nadao sam da će našu zemlju zaobići takva dešavanja, ali neko uporno želi da destabilizuje Srbiju i srpske prostore - kazao je Kojčić.

Prema rečima našeg gosta ko dobije rat, postaje i predsednik Amerike, ali i to da iza Bajdena stoje centri moći.

- Po amadmanu može kandidat da se povuče iz trke i kampanje. Istina je da ko dobije rat, postaje i predsednik. Bajden niti je pobedio, niti je uspostavio mir. Bajden je sklon gafovima. Nije prava borba između Bajdena i Trampa, već koja će vlast i skriveni centar moći biti na čelu. Iza Bajdena stoje centri moći kojima ide u prilog da se događaju sukobi, za razliku od Trampa koji to ne želi - zaključio je Kojčić.

Prof. dr Uroš Šuvaković, stručnjak za bezbednost prokomentarisao je jučerašnji teroristički napad u Beogradu.

- Terorizam je globalna pojava i na neki način jučerašnji napad je bio šokantan za našu javnost. Taj teroristički napad je bio planiran i poruka je bila da Srbija nije bezbedna. Odajem priznanje žandarmu koji je bio svestan i odgovoran - rekao je Šuvaković.

Foto: Tanja Andric

uroš Šuvaković i Dragoljub Kojčić

Naš sagovornik govori i o predstojećim izborima i političkoj situaciji u Americi.

- Politička elita je gerijatrija, a to predstavlja problem. Bajden teško može da završi mandat jer je u lošoj fizičkoj kondiciji, dok je u Tramp boljoj. Debata nije toliko bitna, predsedničko mesto dobija onaj koji je dobio više ratova. Tramp je percipiran kao čovek mira, jer nije započeo nijedan rat. Nekada je Amerika bila uzor za demokratiju, a sada se situacija promenila - objasnio je Šuvaković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija