14.07.2024.

22:00

Foto: Tanjug/AP/Evan Vucci

Planeta

Šok otkriće! Policajac se popeo na krov i ugledao napadača! Nije hteo da ga ovaj ubije, pa je skočio nazad! A, onda je nastao pakao!

Slupe je rekao da se policajac podigao dovoljno visoko da pogleda na krov zgrade u blizini mitinga, a napadač se okrenuo i nanišanio u njega. Pošto se policajac uhvatio za ivicu krova, rekao je Slupe, nije imao pištolj u ruci, bacio se e nazad na zemlju.

- Pustio se jer nije želeo da bude ubijen - rekao je Slupe.

Tada je napadač počeo da puca u gomilu, rekao je šerif.

Slupe je rekao da je policajac došao da proveri krov kako bi pokušao da identifikuje sumnjivu osobu viđenu u blizini skupa. Rekao je da ne zna da li je taj zahtev došao od savezne, državne ili lokalne agencije.

- Policija je pokušala da pronađe tipa, pretražili su okolinu, ali nisu mogli da ga nađu, pa su rekli: 'Pa, hajde da probamo krov'.

Istražitelji veruju da je napadač ispalio osam hitaca na Trampa. Jedna osoba je ubijena, preneo je Skaj njuz. 

Dvojica zvaničnika koji imaju direktna saznanja o istrazi kažu da je to preliminarni broj, ali da bi mogao da se promeni pošto FBI, ATF i druge agencije nastave da pretresaju mesto napada.

U vozilu napadača pronađeno je više sumnjivih kanistera, ali nije utvrđeno šta se tačno nalazi u njima, dodaju izvori. Ranije je bilo izveštaja da je u autu napadača pronađen eksploziv.

Izvori su takođe rekli da porodica napadača sarađuje sa istražiteljima, ali istražitelji do sada nisu pronašli ništa što bi ukazivalo na motiv zločina.