18.07.2024.

12:46

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Jeziva misterija sela Krinki! Nešto strašno dešava se sa ukrajinskim vojnicima, nema objašnjenja, Šojgu otkrio da su imali poseban zadatak!


"Kao zvanično nestalo u tom mestu u periodu od oktobra 2023. do juna 2024. godine vodi se 788 muškaraca. Znatno je manji broj stradalih vojnika koji su izvučeni odatle - 262 osobe za isti vremenski period", navodi se u saopštenju.

Koordinator nikolajevskog ilegalnog proruskog pokreta Sergej Lebedev saopštio je u julu, pozivajući se na svoje izvore, da ukrajinski militanti pucaju na saborce koji pokušavaju da se predaju u Rabotinu, kao i da se isto dogodilo u selu Krinki.

Kako je rekao, "nema evakuacije, nema zaliha, ali tu su dok ne sahranimo sve koji pokušaju da se predaju - oni pucaju na svoje".

Gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo je u februaru rekao da su Krinki i okolina očišćeni, ali da su nastavljeni pokušaji ukrajinskih oružanih snaga da se iskrcaju na jedno od ostrva.

Nešto ranije, takođe u februaru, tadašnji ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da se u selu Krinki nalaze četiri brigade pomorske pešadije Oružanih snaga Ukrajine, koje su imale zadatak da stignu do zapadne obale Krima. Prema njegovim rečima, neprijatelj je tu izgubio skoro 3.400 ljudi.

Kasnije, krajem maja, Saldo je saopštio da se u selu i dalje otkrivaju strašni prizori - podrumi zatrpani telima ukrajinskih vojnika.

Ukrajinski list Strana pisao je u aprilu da su sudovi u Ukrajini počeli da izriču kazne vojnim licima zbog odbijanja da izvrše naređenja tokom pokušaja da zadrže položaje u selu Krinki. Prema pisanju medija, jedan vojnik u Ukrajini osuđen je na pet godina zatvora, jer je odbio da izvrši naređenje za odbranu južne granice sela, a na sudu je objasnio to strahom za sopstvenom život.