• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2024

13:10

Šok vesti kod Hersona! Strašan poraz Ukrajine na Dnjepru! Rusija sprema nešto krupno, Zapadu gori pod nogama: Hoće li ovde biti odlučen rat?!

Shutterstock, EPA, Reuters

Vesti

Šok vesti kod Hersona! Strašan poraz Ukrajine na Dnjepru! Rusija sprema nešto krupno, Zapadu gori pod nogama: Hoće li ovde biti odlučen rat?!

Podeli vest

Ukrajinske trupe su praktično prestale da pokušavaju da pređu Dnjepar kako bi prešle na levu obalu Hersonske oblasti, izjavio je za RIA Novosti regionalni guverner Vladimir Saldo.

Ranije je Saldo javio da su selo Krinki i okolina potpuno očišćeni, ali se nastavljaju pokušaji ukrajinskih Oružanih snaga da se iskrcaju na jedno od ostrva, međutim, situaciju kontroliše ruska vojska.

- Militanti ukrajinskih formacija su skoro prestali da prelaze na levu obalu. Određeni broj njih se i dalje krije na levoj obali. Hrana i municija im se ponekad dopremaju teškim bespilotnim letelicama. Nema planova za evakuaciju ranjenih, a još manje tela mrtvih. Ovo je karta u jednom pravcu - rekao je Saldo.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je pokušala da pređe Dnjepar kako bi „vođa kijevskog režima mogao izvesti svoje gospodare o svom prisustvu na levoj obali Dnjepra“.

Podsetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije je saopštio da su na Dnjepru formirani armijski korpus, motorizovana divizija, Dnjeprovska rečna flotila i brigada rečnih čamaca flotile, 

Ovakav potez možda nagoveštava velike akcije na Dnjepru, kao što su prelazak ruskih snaga na desnu obalu i pokušaj povratka grada Hersona, koji su ruske snage napustile tokom novembra 2022. godine.

Zapadni TV kanali ozbiljno razmatraju opcije za raspoređivanje vojnog kontingenta u Ukrajini. Razmatraju se dve glavne opcije.

Prva opcija je izgradnja „NATO bedema“ duž desne obale reke Dnjepar, od Kijeva preko Dnjepropetrovska do Zaporožja i Hersona, koji su pod kontrolom ukrajinske vojske.

Druga opcija je da zapadni regioni Ukrajine budu zauzeti, uključujući Lavovsku, Ivano-Frankivsku, Zakarpatsku, Černovsku i Volinsku oblast

Ako uzmemu u obzir prvu opciju, možemo zaključiti da će zemljama NATO biti potrebne divizije punog sastava, pa čak i armijski korpusi, kako bi postigle potpunu kontrolu nad područjem poznatim kao „desnoobalna Ukrajina“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija