18.07.2024.

18:16

Foto: Foto: Pexels, Reuters

Planeta

Uzbuna u Americi! Bajden se povlači iz trke sa Trampom tokom vikenda, "demokrate" su uspele da ga ubede?!

Bajden je do sada uporno tvrdio kako planira da ostane u trci, ali privatno počinje da shvata da bi to moglo biti neodrživo, navodi se u izveštaju Aikosa. Njemu su prezentovane ankete koje pokazuju da bi izgubio od bivšeg predsednika Donalda Trampa. Osim toga, Amerikanci u predizbornim ispitivanjima javnog mnenja ukazuju da mu njegove godine i zdravlje ne dozvoljavaju da na pravi način predstavlja Sjedinjene Države. 

U štampu su procurili razgovori koje je vodio sa najvišim demokratama u Kongresu, a izveštaji govore da su mu lider većine u Senatu Čak Šumer, lider manjine u Predstavničkom domu Hakim Džefris ali Nensi Pelosi, poručili da mora da se povuče.

Oni su mu, pišu američki mediji, jasno stavili do znanja da bi njegov ostanak u trci sa Trampom mogao da skupo košta demokrate. Nekoliko visokih funkcionera "demokrata" kaže da bi predsednik Džo Bajden mogao da odustane od predsedničke trke već ovog vikenda. Ukupno je 20 demokrata, navodno, pozvalo Bajdena da napusti trku. 

U međuvremenu, Bela kuća je saopštila da predsednik Bajden boluje od Kovida, ali su bolest okarakterisali kao blagu, a lekar iz Bele kuće je rekao da je 81-godišnji Bajden iscrpljen zbog virusa.

Sam Bajden je u nekoliko navrata poručivao da ga samo "Svemogući Gospod" može nagovoriti da napusti trku sa Trampom, iako je u intervjuu za BET dodao da će otići ako bi njegovo zdravstveno stanje to zahtevalo.