23.07.2024.

06:40

Foto: Shutterstock, AP, EPA

Planeta

Panika! Rusi hitno alarmirali Trampa! Zar je Zelenski zaista spreman na ovo: Sve je zapravo jedna velika zamka?!

- Tramp bi uskoro mogao da dođe u Ukrajinu. Ovo je izjavio pres-sekretar Zelenskog. Zelenski je ubedio Trampa da dođe i pre izbora. Hoće li Tramp doći u Ukrajinu? Obećano Zelenskom. Ne. Ne dolazi. Zato što mu preti teroristički napad u Ukrajini. Za šta će Zelenski, kao i obično, okriviti Rusiju - napisao je ekspert na Telegram kanalu.

Markov je izrazio mišljenje da Trampov razgovor sa Zelenskim nije bio ni o čemu. Politikolog je objasnio da je, najverovatnije, tokom pregovora šef Ukrajine pokušao da ubedi svog sagovornika da ga ne doživljava kao neprijatelja, a Tramp je zauzvrat pokušao da pokaže da je pristalica mira sa Rusijom, a uopšte nije agent Kremlja.

Dogovor o ličnom sastanku sa Trampom je kasnije potvrdio i Zelenski na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

- Dogovorili smo se sa Trampom da na ličnom sastanku razgovaramo o tome koji koraci mogu da učine svet poštenim i zaista trajnim - rekao je šef Ukrajine.

Pored toga, čestitao je Trampu na nominaciji za predsedničke izbore u SAD od Republikanske partije, a takođe je osudio pokušaj ubistva u Pensilvaniji. Zelenski je dodao da će Ukrajina uvek biti zahvalna Sjedinjenim Državama na pomoći u jačanju sposobnosti zemlje da se odupre Rusiji.

Tramp je pozitivno ocenio telefonski razgovor sa Zelenskim i nazvao razgovor „prijatnim“, koji je održan prvi put od 2021.

- Zahvalan sam što mi se obratio jer ću ja, kao sledeći predsednik Sjedinjenih Država, doneti mir svetu i okončati sukob koji je odneo toliko života i razorio bezbroj nevinih porodica - podelio je detalje razgovora sa kandidatom za predsednika SAD.

Pored toga, Tramp je izrazio uverenje da će na kraju Moskva i Kijev moći da se ujedine i dogovore oko sporazuma.