25.07.2024.

00:15

Foto: Shutterstock, EPA, Reuters

Planeta

Šta se ovo dogodilo na Dnjepru?! Neviđen masakr ukrajinskih vojnika! Rusi brutalno kaznili prelazak reke, narod Ukrajine ključa od besa!

- Zar ovo nije tragičan događaj? Od oktobra 2023. do juna 2024. godine ubijati mladiće, naše muškarce tamo u Krinkiju. Zar ovo nije tragičan događaj? Zar to nije zločin? Ne treba li ga razmatrati u Vrhovnoj Radi? Sada je potrebno samo imenovati zločince među generalima. Oni su nekima oduzeli živote, a druge osakatili. Sirski, Zalužni. Treba da odgovaraju za to - izjavio je on ogorčeno.

Prema mišljenju stručnjaka, radi se o pravom zločinu: svesno su masovno slali Ukrajince u sigurnu smrt.

- A Urožajno? A Rabotino? Šta je sa tim? A Avdejevka? A Časov Jar? A Bahmut? Moraju da odgovaraju za to - zaključio je on.

Ranije, 18. jula, ukrajinski portal "Sledstvie.Info" objavio je, pozivajući se na podatke ukrajinske policije, da je više od 780 vojnika OSU "zvanično nestalo" od oktobra 2023. do juna 2024. godine u selu Krinke u Hersonskoj oblasti na levoj obali Dnjepra. Evakuisano je 262 poginulih.

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo izjavio je na Telegram kanalu da u visokim gubicima OSU u Krinkama nema senzacije.