26.07.2024.

05:00

Foto: Reuters/Google Maps

Planeta

Nova klanica! Ponavlja se 2023. i katastrofa iz Zaporožja?! Amerika naterala Ukrajinu na samoubistvo!

- Strategija na bojnom polju je da se preživi 2024. godina i stvori još jedna armija za kijevski režim, koja će pokušati da ponovi istu zabludu o manevarskom ratu i ponovo će biti poražena na ruskim odbrambenim linijama u Zaporožju kao što je to bio slučaj 2023. godine. Ali, ako obratite pažnju, shvatićete da se zapravo oslanjaju na ono što je bila njihova jedina nada od samog početka — politička destabilizacija Rusije rekao je Sleboda.

Podsetimo, Ukrajina je tokom katastrofalne kontraofanzive 2023. na jugu zemlje, prema ruskim podacima, izgubila gotovo stotinu hiljada ljudi, a rezultat tog napada je bilo zauzimanje oko 10 sela, koje su ruske snage većinom povratile tokom 2024. godine.

- Verovali su da će antiruske sankcije imati takav efekat, ali one su dovele do potpuno suprotnog rezultata, a BDP Rusije raste bržim tempom nego u SAD. Očigledno je da je ovaj plan potpuno propao - smatra on.

Nakon početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje su pojačale sankcionisanje Moskve. Kako je istakao predsednik Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna je strategija Zapada, ali sankcije su ozbiljno pogodile celu svetsku ekonomiju. Prema njegovim rečima, glavni cilj SAD i njihovih saveznika je da pogoršaju život miliona ljudi.

Ipak, Rusija se dobro nosi sa sankcionim pritiskom, dok su na samom Zapadu često izražavane sumnje o efikasnosti tih mera. Međutim, kako su naglasili u Moskvi, Zapadu nedostaje hrabrosti da prizna neuspeh svoje antiruske sankcione politike.