• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.07.2024

18:10

Ode sve dođavola! Ono što Bajden nije smeo, uradiće Kamala?! Rusija i Kina u pripravnosti, situacija je veoma opasna! "Ako dođe na vlast..."

Tanjug/Reuters/Shutterstock

Vesti

Ode sve dođavola! Ono što Bajden nije smeo, uradiće Kamala?! Rusija i Kina u pripravnosti, situacija je veoma opasna! "Ako dođe na vlast..."

Podeli vest

Aktuelna potpredsednica Sjedinjenih Država i potencijalni predsednički kandidat Demokratske partije Kamala Haris mogla bi da dovede zemlju u rat s Rusijom ili Kinom ako bude izabrana za šefa države, smatra američki konzervativni aktivista Džek Posobek.

- Ako takvu osobu (Kamalu Haris) postavite na mesto predsednika, ona će dati zeleno svetlo za proksi rat s Rusijom i Iranom, verovatno direktan rat s Kinom, a ko zna šta bi još moglo da se desi - rekao je Posobek u intervjuu Takeru Karslonu.

Bivši obaveštajac američke mornarice je uz to naveo da je Harisova nestabilna osoba, koju svi vezuju za čitav niz šašavih intervjua, ali i za ozbiljne probleme na granici SAD i situaciju u Ukrajini.

Kamala Haris je pristalica borbe Ukrajine protiv "ruske invazije", zalaže se za pobedu Kijeva, što je i istakla na junskom "mirovnom samitu" u Švajcarskoj, gde je predstavljala SAD. Tada je ponovila da će Sjedinjene Države nastaviti da pružaju nepokolebljivu podršku ukrajinskom narodu u odbrani od Rusije.

Što se pak tiče Kine, njen pristup je strog i nalik onom koji su dosad imali aktuelni i bivši šefovi Bele kuće Džozef Bajden i Donald Tramp, dakle fokusiran na suzbijanje njenog uticaja u Aziji.

Na samitu ASEAN-a u glavnom gradu Indonezije septembra 2023. optužila je Kinu za nametanje svojih teritorijalnih zahteva u spornom Južnom kineskom moru manjim susedima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu i izazivanje straha"! Oglasila se ministarka Milica Đurđević Stamenkovski
Politika

"Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu i izazivanje straha"! Oglasila se ministarka Milica Đurđević Stamenkovski

Ubrzo, nakon što smo saopštili da će uslediti izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, i da će roditeljski dodatak biti značajno povećan, kao po nalogu, usledila je hajka jednog dela medijske scene Srbije, koja je poprimila razmere ličnog obračuna sa mnom, praćena elementima govora mržnje i javnog linča, napisala je u saopštenju ministarka Milica Đurđević Stamenkovski.

24.07.2024

19:43

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija