• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.07.2024

10:55

SAD guraju Evropu u nestanak! Putin posle ovoga više nema milosti: Rusija ponovo pokreće pakleni proces, Zapadu ovo nije trebalo!

Reuters/printscreen

Vesti

SAD guraju Evropu u nestanak! Putin posle ovoga više nema milosti: Rusija ponovo pokreće pakleni proces, Zapadu ovo nije trebalo!

Podeli vest

Postavljanje dalekometnih američkih raketa na teritoriji Nemačke može izazvati eskalaciju situacije, izjavio je u intervjuu za Sputnik bivši američki obaveštajac i bivši oficir mornaričke obaveštajne službe SAD Skot Riter.

U julu su SAD saopštile da će od 2026. godine početi sa raspoređivanjem naoružanja u Nemačkoj, uključujući SM-6 i "Tomahavke", koji su ranije bili postavljeni uglavnom na brodovima, kao i nove hipersonične rakete.

- Ovo je izuzetno destabilizirajući razvoj događaja, i Rusija je izjavila da će odgovoriti. Konkretne mere koje će Rusija preduzeti nisu poznate, ali Rusija je obustavila razvoj ili prestala sa raspoređivanjem sistema srednjeg dometa RS-26 još 2017. godine. Postoji mišljenje da bi Rusija mogla brzo vratiti taj sistem u upotrebu - istakao je Riter.

Prema rečima bivšeg obaveštajca, odluka o postavljanju američkih raketa klase "zemlja-vazduh", "zemlja-zemlja", krstarećih i hipersoničnih raketa u Nemačkoj predstavlja neodgovornu eskalaciju. Upozorio je da bi odluka Berlina mogla dovesti do vrlo tragičnih događaja.

"Jedna greška, jedan pogrešan korak, jedna netačna procena može dovesti do lansiranja ovih raketa u besu. To bi moglo dovesti do mogućeg nuklearnog sukoba između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije," zaključio je Riter.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da će Moskva birati iz najšireg spektra opcija pri izradi odgovora na postavljanje američkih dalekometnih raketa u Nemačkoj, pri čemu ne isključuje nijednu mogućnost, uključujući raspoređivanje sličnih sistema sa nuklearnim naoružanjem. Prema rečima predsednika Saveta Federacije Valentin Matvijenko, odgovor Rusije biće oštar i adekvatan, te takvo naoružanje ne sme biti dato Nemačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ako ovo počne, Evrope neće biti! Uznemirujuće vesti iz Nemačke najavljuju katastrofu! Da li je Putin zaista spreman da pokrene ovo?!
NIJE DOBRO

Ako ovo počne, Evrope neće biti! Uznemirujuće vesti iz Nemačke najavljuju katastrofu! Da li je Putin zaista spreman da pokrene ovo?!

Nemačko ministarstvo odbrane je uvereno da rat sa Rusijom nije samo moguć, već da će se i dogoditi za nekoliko godina. Saveznoj Republici Nemačkoj nije na pameti da sedi skrštenih ruku, već aktivno priprema planove za takav ishod događaja koje vlada hitno sprovodi. Ove tvrdnje je nedavno izneo ministar nemačkog ministarstva odbrane Boris Pistorius.

22.07.2024

19:10

sledeća vest

Vesti

Razumna odluka razočaranih vršačkih demokrata: Njih 50 prešlo u SNS, među njima i odbornik
Politika

Razumna odluka razočaranih vršačkih demokrata: Njih 50 prešlo u SNS, među njima i odbornik

Mesni odbor Demokratske stranke u Izbištu jedini je koji su potpredsednica DS Dragana Rakić i predsednica Gradskog odbora DS Vršac dr Tatjana Vešović osnovali u poslednjih 6 godina. Sada ni njega nema. Čak 29 članova DS iz Izbišta danas se kolektivno učlanilo u Srpsku naprednu stranku. I to nije sve, jer su SNS pristupili i sada već bivše, razočarane demokrate, iz drugih naseljenih mesta, ukupno njih 50!

24.07.2024

12:41

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija