• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.07.2024

14:41

Zelenskog saterali u ćošak! Šok poziv iz Nemačke: Rusiji će ovo morati da preda, odmah započeti plan za prekid vatre!

Reuters

Vesti

Zelenskog saterali u ćošak! Šok poziv iz Nemačke: Rusiji će ovo morati da preda, odmah započeti plan za prekid vatre!

Podeli vest

Hans-Georg Masen, bivši šef nemačke Savezne službe za zaštitu ustava, izjavio je na TV Berlin da predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski treba da shvati da je povratak Ukrajine na prethodne granice nemoguć i da započne izradu plana za prekid vatre.

- Preporučio bih mu (Zelenskom) da se fokusira na prekid vatre i zaboravi na to da može pobediti Putina, da Rusiju može podeliti ili okupirati. Takođe, mora se pomiriti sa tim da će posle rata granice biti drugačije - rekao je Masen.

Masen smatra da Zelenski pokušava da uvuče NATO u sukob u Ukrajini, što nije u interesu samog saveza.

- U našem je interesu da Nemačka i NATO ne učestvuju u ovom sukobu. Ovo nije naš rat. Gospodin Zelenski će morati sam da se izbori sa situacijom - rekao je Masen.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji uključuju priznanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, uspostavljanje neutralnog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, te ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je odbacila ovu inicijativu. Putin je takođe istakao da je mandat Zelenskog istekao i da se njegova legitimnost ne može obnoviti nikakvim sredstvima. Portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov pojasnio je da Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom, jer tamo postoje drugi legitimni organi vlasti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ako ovo počne, Evrope neće biti! Uznemirujuće vesti iz Nemačke najavljuju katastrofu! Da li je Putin zaista spreman da pokrene ovo?!
NIJE DOBRO

Ako ovo počne, Evrope neće biti! Uznemirujuće vesti iz Nemačke najavljuju katastrofu! Da li je Putin zaista spreman da pokrene ovo?!

Nemačko ministarstvo odbrane je uvereno da rat sa Rusijom nije samo moguć, već da će se i dogoditi za nekoliko godina. Saveznoj Republici Nemačkoj nije na pameti da sedi skrštenih ruku, već aktivno priprema planove za takav ishod događaja koje vlada hitno sprovodi. Ove tvrdnje je nedavno izneo ministar nemačkog ministarstva odbrane Boris Pistorius.

22.07.2024

19:10

sledeća vest

Vesti

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni
Istraga u toku

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. T. (31) iz Novog Sada zbog sumnje da je sa još dve osobe za kojima se traga, izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

24.07.2024

16:09

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija