• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.07.2024

18:40

Preokret! Francuska napušta NATO?! Pobednik izbora zapalio svetsku javnost: Kada dođem na vlast, povlačim zemlju iz Alijanse!

Reuters/shutterstock

Vesti

Preokret! Francuska napušta NATO?! Pobednik izbora zapalio svetsku javnost: Kada dođem na vlast, povlačim zemlju iz Alijanse!

Podeli vest

Ako postanem predsednik, sistematski ću povući Francusku iz NATO-a, izjavio je lider najjače koalicione stranke Nepokorena Francuska Žan-Lik Melanšon.

Naime, Melanšon je za španski list "Pais" govorio o rezultatima parlamentarnih izbora u Francuskoj, koji su održani početkom jula, istakavši da i dalje ostaje pri istupanju te zemlje iz NATO-a s obzirom na to da se Alijansa "pridržava logiku rata".

- Biram logiku razoružanja i pacifikacije. Da sam u Jelisejskoj palati, sistematski i organizovano bih se povukao iz jedinstvene vojne komande. Pogotovo tokom rata, kako ne bismo videli sebe uvučene u tu priču - kazao je Melanšon.

U junu je lider francuske partije Patriota Florijan Filipo pozvao Francusku da napusti NATO, rekavši da Alijansa, odbacivanjem mirovnog plana Rusije u sukobu u Ukrajini, ubrzava opšti rat.

Kako je ranije naveo, još jedan razlog zašto Francuska treba da izađe iz NATO-a jeste izjava predsednika vojnog komiteta Severnoatlantskog bloka admirala Roba Bauera da je Alijansa spremna za direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

- Predsedavajući vojnog komiteta NATO-a admiral Rob Bauer rekao je da države Alijanse moraju da pređu na 'ratnu ekonomiju' i da su 'spremni' za konfrontaciju sa Rusijom! Ovi ludaci žele treći svetski rat. Hajde da izađemo iz NATO-a. Živeo mir! - napisao je Filipo na tada na Iksu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija