• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Gazeta

17.07.2024

22:54

Lider opozicije pozvao Makrona da povuče Francusku iz plana za rat sa Rusijom! Ako je to cena i NATO treba napustiti!

Reuters, EPA Images

Vesti

Lider opozicije pozvao Makrona da povuče Francusku iz plana za rat sa Rusijom! Ako je to cena i NATO treba napustiti!

Podeli vest

Opozicionar i lider partije Patrioti Florijan Filipot pozvao je Francusku da se povuče iz nemačkog plana u slučaju rata između NATO- a i Rusije. Njegove reči citira RIA Novosti .

- Nemačka tajno ulaže ogromne logističke napore kako bi obezbedila da 800.000 vojnika NATO prođe kroz njenu teritoriju kako bi navodno odbranili istočnu Evropu od Rusije - opisao je plan Filipo.

Prema njegovim rečima, njegove kolege iz francuskog parlamenta hitno treba da razgovaraju o ovom pitanju i napuste NATO kako bi izbegli učešće u "cirkusu".

Pre ovoga se saznalo da bi Nemačka mogla da pošalje stotine hiljada vojnika na granicu sa  Ruskom Federacijom u slučaju rata između NATO-a i Rusije.

- Tajni operativni plan Nemačke nastavlja da se kontinuirano razvija i ažurira pod jurisdikcijom komande oružanih snaga zemlje - saopštila je nemačka komanda.

Snaga Bundesvera je oko 180 hiljada ljudi. Na rusku granicu mogu biti prebačeni ne samo nemački vojnici, već i vojnici iz drugih zemalja NATO.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija