• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.07.2024

15:05

Udarno! Rusija zauzela ključni grad u DNR! U toku velika evakuacija, Ukrajinci bacili oružje: Pala strateška tačka nakon višemesečnih borbi!

Shutterstock/printscreen

Vesti

Udarno! Rusija zauzela ključni grad u DNR! U toku velika evakuacija, Ukrajinci bacili oružje: Pala strateška tačka nakon višemesečnih borbi!

Podeli vest

Ruski vojnici zauzeli su grad Krasnogorvku u Donbasu, čime nastavljaju napredovanje u istočnoj Ukrajini, objavila je ruska državna novinska agencija Tas.

Ovaj gradse nalazi na oko 25 kilometara zapadno od grada Donjecka koji je već pod ruskom kontrolom.

Tas je, pozivajući se na vojne izveštaje, objavio da Rusi još uvek ne drže nekoliko ulica u Krasnohorivki.

U izveštajima se navodi da su se ukrajinske snage predale i da su zarobljene.

Ruska agencija je javila da je u gradu još uvek bilo puno civila, a neki od njih odvedeni su u druge delove Donjecke oblasti koje je zauzela Rusija.

 

 

Ruske snage poslednjih nedelja postupeno napreduju u toj oblasti.

Vojni Telegram kanal Dip Stejt, koji se smatra bliskim ukrajinskoj vladi, potvrdio je rusko napredovanje u Krasnogorovki.

Nakon ruskog zauzimanja Marinke krajem 2023. i pada Avdejevke u februaru 2024., Krasnogorovka je bila poslednje ukrajinsko uporište na tom delu fronta.

Isti izvor naveo je da je selo Progres severozapadno od grada Donjecka palo juče u ruke ruskih snaga nakon oko tri meseca borbi.

Ruske snage pokrenule su veliki napad u petak, a ukrajinske snage su se povukle.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šok otkriće! Iznenađujuće vesti iz Rusije! Mnogi su zaboravili na ovo, sada je došao ogroman preokret! "Velika međunarodna grupa..."
KLUPKO SE ODMOTAVA

Šok otkriće! Iznenađujuće vesti iz Rusije! Mnogi su zaboravili na ovo, sada je došao ogroman preokret! "Velika međunarodna grupa..."

Teroristički napad na podmoskovski „Krokus siti hol“ organizovala je međunarodna grupa sa predstavnicima iz srednjonoazijskih i evropskih zemalja, među kojima su i državljani Rusije, saopštio je direktor Savezne službe za finansijski monitoring (Rosfinmonitoring) Jurij Čihančin tokom obraćanja u Savetu Federacije.

17.07.2024

08:40

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija