• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.07.2024

06:40

Stravične vesti! Počinje masovni egzodus iz Ukrajine! Rusi zbrisali sve ključne mete, u ovim uslovima je nemoguće živeti!

Reuters

Vesti

Stravične vesti! Počinje masovni egzodus iz Ukrajine! Rusi zbrisali sve ključne mete, u ovim uslovima je nemoguće živeti!

Podeli vest

Zbog problema sa snabdevanjem energijom, do jeseni ili zime u Ukrajini mogu ostati samo penzioneri, izjavila je poslanica Vrhovne rade Nina Južanina u programu "YouTube" kanala Novosti live.

Na ovaj način, poslanica je komentarisala poziv predsednika Odbora za finansijska pitanja Rade, Danila Getmančeva, da Ukrajinci "ne prave tragediju" od abnormalnih vrućina i nestanaka struje, već da koriste kofe sa vodom umesto klima uređaja.

- Do jeseni, do zime će svi otići, ostaće u zemlji samo penzioneri, koji prežive sve ovo, jer ljudi, porodice sa decom, koje su se vratile u zemlju ili nisu ni odlazile, neće moći da se izbore sa svim problemima koje sada imamo - navela je Južanina.

Prema njenim rečima, u vladi zemlje ne postoji razuman pristup rešavanju problema u energetici.

Ranije je Getmančev izjavio na svom Telegram kanalu da su se ljudi u prošlosti nosili sa vrućinom koristeći "kofe i bunare", koji "ne samo da pomažu da se prevaziđe bilo koja vrućina, već i da se to učini sa uživanjem". Kasnije je obrisao svoj post nakon oštrih kritika u komentarima.

U Ukrajini, zbog deficita u energetskom sistemu, više od mesec dana svakodnevno se primenjuju rasporedi isključenja struje u svim regionima, nakon velike kampanje bombardovanja od strane ruskih snaga tokom prolećnih meseci, kada je na meti projektila bila energetska infrastrukrura.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

IKEA povlači još jedan proizvod sa tržišta! Prestanite odmah da ga koristite: Može izazvati požar
Društvo

IKEA povlači još jedan proizvod sa tržišta! Prestanite odmah da ga koristite: Može izazvati požar

IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju VARMFRONT prenosni punjač od 10.400 mAh (broj modela E2038) sa oznakom datuma (GGNN) 2313, 2316, 2318 ili 2319, ili VARMFRONT prenosni punjač od 5.200 mAh (broj modela E2037) sa oznakom datuma (GGNN) 2318, 2319 ili 2322, da prestanu da ga koriste i da kontaktiraju kompaniju IKEA radi zamene proizvoda ili punog povraćaja novca.

17.07.2024

09:14

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija