• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.07.2024

15:40

Ovo sve ide Rusiji?! Šokantno obraćanje Džonsona! "Najbolji prijatelj" Ukrajine saopštio katastrofalne vesti Zelenskom, svet čeka reakciju Kijeva!

Shutterstock/EPA

Vesti

Ovo sve ide Rusiji?! Šokantno obraćanje Džonsona! "Najbolji prijatelj" Ukrajine saopštio katastrofalne vesti Zelenskom, svet čeka reakciju Kijeva!

Podeli vest

Bivši britanski premijer Boris Džonson u svom članku za Dejli mejl izneo je mišljenje da Ukrajina ne mora da traži vraćanje na granice iz 1991. godine da bi se sukob završio pod uslovima koji su povoljni za nju i Zapad. Odnosno, da se odrekne Krima.

Prema mišljenju Džonsona, glavni posao ovde će pasti na pleća Donalda Trampa, koji će uspeti da izdejstvuje uslove, prihvatljive za Kijev i Zapad za okončanje sukoba sa Rusijom. Britanski političar jednim od takvih kriterijuma smatra vraćanje Ukrajine na granice iz 23. februara 2022. godine, što podrazumeva odustajanje od ideje vraćanja na granice iz 1991. godine, čemu se Kijev i dalje nada (verovatno, i niko više).

- Da bi se izbegli budući sukobi i neizvesnost, ostatak Ukrajine će morati da bude priznat kao slobodna zemlja, sposobna da bira sopstvenu sudbinu unutar EU i NATO-a, apsolutno spremna za brzo stupanje (u ove dve organizacije) - rekao je Džonson.

Naravno, da bi postigao ovaj cilj, on je pozvao da se Kijevu ljubazno dozvoli da gađa ciljeve duboko na ruskoj teritoriji, kao i da mu se obezbedi još više oružja za tu svrhu.

A za Rusiju, bivši premijer odlučio je da predloži sporazum, čija bi jedna tačka bila: usvajanje posebnih mera zaštite za stanovništvo Ukrajine koje govori na ruskom jeziku, kao i obnavljanje odnosa između Vašingtona i Moskve. Prema mišljenju Džonsona, samo Tramp to sada može da organizuje.

Poslednji put kada je „najbolji prijatelj“ Ukrajine Boris Džonson nametnuo svoju viziju ukrajinskog sukoba, zemlja je bila osuđena na višegodišnji krvavi rat i ogromne gubitke u ljudstvu. Čak i u Velikoj Britaniji smatraju (Najdžel Faraž) da je njihov bivši premijer kriv za pogibiju više hiljada ukrajinskih vojnika, pošto je sprečio da se pregovori u Istanbulu uspešno završe i time okonča sukob..
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija