• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

21.07.2024

08:47

Udarna vest! Zelenski poslao signal Rusiji nakon "dvostrukog udarca"! CNN: Nagovestio je spremnost...

EPA

Vesti

Udarna vest! Zelenski poslao signal Rusiji nakon "dvostrukog udarca"! CNN: Nagovestio je spremnost...

Podeli vest

Vladimir Zelenski nagoveštava spremnost za pregovore sa Rusijom, pozvavši Moskvu da pošalje delegaciju na sledeći mirovni samit, za koji se nada da će biti održan u novembru, prenosi Si-En-En. Rusija nije bila pozvana na prvu mirovnu konferenciju u Švajcarskoj.

Televizija ovo pripisuje činjenici da se Kijev sada suočava sa "dvostrukim udarcem" - teškom situacijom na frontu i neizvesnošću oko buduće podrške svojih najbližih saveznika.

- Ovo je i signal Rusiji i signal Globalnom jugu da Ukrajina nije neka vrsta opstruktivne sile, već je spremna da sedne za pregovarački sto - rekla je analitičar Orisja Lucevič.

Bivši američki ambasador u Ukrajini Džon Herbst smatra da je prelazak Zelenskog na uzdržaniji ton reakcija na ono što se dešavalo u Sjedinjenim Državama - posebno na izjave Donalda Trampa o podršci Kijevu i njegovom predlogu da senator iz Ohaja Džejms Dejvid Vens, protivnik pomoći Ukrajini, koji je predložio pregovore sa Rusijom bude potpredsednik SAD.

Herbst je sugerisao da Zelenski pokušava da uspostavi kontakte sa potencijalno budućom Trampovom administracijom, ističući da je otvoren za pregovore ako dogovor bude fer.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija