• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2024

18:35

Nema kraja huškanju! Starmer potpaljuje tenzije! Velika Britanija planira novo angažovanje u Ukrajini!

Shutterstock

Vesti

Nema kraja huškanju! Starmer potpaljuje tenzije! Velika Britanija planira novo angažovanje u Ukrajini!

Podeli vest

Novi premijer Kir Starmer pozvao je u petak ukrajinskog premijera Vladimira Zelenskog da prisustvuje sednici vlade, što je retka čast za stranog lidera. Starmer je obećao da će Britanija ubrzati isporuku obećane pomoći ukrajinskoj vojsci i obećao da je „Ukrajina, i uvek će biti, u srcu agende ove vlade“.

Ruska ambasada u Londonu savetovala je novoj britanskoj vladi da ne podržava Kijev na štetu sopstvenih unutrašnjih poslova.

Ruska diplomatska misija je odgovorila upozorenjem da bi dalja podrška samo pogoršala sukob i situaciju na terenu u Ukrajini.

- Šta god da kažu zvaničnici, ne radi se o ulaganju u evropsku bezbednost, već o potpunom doprinosu produžavanju sukoba i daljem uništavanju Ukrajine - saopštila je pres služba ambasade agenciji RIA Novosti.

Takođe je kritikovao Starmera zbog njegovih komentara o mestu Ukrajine na dnevnom redu njegove vlade, sugerišući da bi njegova spremnost da se fokusira na spoljnu politiku bila na štetu unutrašnjih problema zemlje u oblastima kao što su migracija, ekonomija, energija i zdravstvo.

Foto: EPA

 

Britanija glasno podržava Kijev od početka sukoba u Ukrajini 2022. godine i obećala je pomoć od preko 12,5 milijardi funti od početka jula.

London i Kijev su takođe u petak potpisali okvirni sporazum, koji uključuje 2 milijarde funti kredita za finansiranje odbrambenih potreba Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Kijevu.

Tokom svog prisustva na sastanku britanske vlade, Zelenski je još jednom pozvao svoje zapadne pristalice da dozvole dugotrajne udare na Rusiju, tražeći od Britanije da pokuša da ubedi svoje partnere u NATO-u da uklone ograničenja u upotrebi doniranog oružja.

Foto: Reuters

 

Posle njegovog prethodnog sastanka sa Starmerom ranije ovog meseca, Zelenski je tvrdio da je Velika Britanija dala dozvolu Kijevu da koristi svoje rakete Storm Shadov za napade unutar Rusije.

Britanski ministar odbrane Džon Hili rekao je u petak da Ujedinjeno Kraljevstvo Kijevu obezbeđuje oružje za „odbranu njihove suverene zemlje“, dodajući da to „ne sprečava da gađaju ciljeve u Rusiji“. On je, međutim, precizirao da Britanija neće biti umešana u takve napade.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija