• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rt.rs

21.07.2024

09:41

Šef NATO snaga zapanjio sve izjavom! Ukrajinci i Zelenski gledaju i ne veruju šta je čovek izgovorio!

EPA

Vesti

Šef NATO snaga zapanjio sve izjavom! Ukrajinci i Zelenski gledaju i ne veruju šta je čovek izgovorio!

Podeli vest

Do izjava Kristofera Kavolija dolazi u trenutku kada su čak i zapadni pristalice Kijeva prestali da veruju u njegovu pobedu.

Komandant NATO snaga u Evropi Kristofer Kavoli ocenio je da su gubici Ukrajine na linijama fronta samo znak da Kijev "generiše snagu" za dalju ofanzivu.

U govoru na Aspenovom bezbednosnom forumu u Koloradu, vrhovni general Alijanse je rekao da je vojna strategija Kijeva "odlična" u smislu balansiranja regrutovanja, obuke i nabavke oružja.

Prema Kavoliju, u savremenom ratovanju, neko "ili pobeđuje brzo" ili biva zaglavljen "u dugom (sukobu) punom nepredvidivih obrta", što je slučaj u sukobu u Ukrajini.

"Mnogo toga će se svesti na sposobnost generisanja snaga, koja strana može najbrže da generiše silu i iskoristi to dok ima priliku", rekao je on,  ustvrdivši da Kijev zapravo to radi poslednjih nekoliko meseci.

"Mislim da imaju odličnu strategiju. Samo treba da je sprovedu u delo", rekao je on, naglasivši da su generisanje sile, odnosno pronalaženje načina da se najbolje iskoristi ljudstvo, organizovanje obuke i oružja ključni za obezbeđivanje pobede.

On je pohvalio nedavne napore Kijeva pri mobilizaciji i rekao da isporuke oružja sa Zapada takođe "teku dobro".

Foto: EPA

Kristofer Kavoli

 

Kijev čeka oružje, trupe u pripravnosti

Sa druge strane, ukrajinska vlada je više puta navodila nedovoljne isporuke zapadnog oružja kao razlog za neuspehe svojih snaga na bojnom polju.

Tokom putovanja u Veliku Britaniju, Vladimir Zelenski se ranije ove nedelje otvoreno požalio Bi-Bi-Siju da Zapad još uvek nije isporučio nijedan od desetina aviona F-16 koje su obećali.

Zelenski je ranije ovog meseca takođe rekao da Kijev ima trupe u pripravnosti koje nisu u stanju da se bore jer čekaju oružje.

Izveštaji sa linije fronta takođe su u suprotnosti sa Kavolijevim ocenama. Dugo najavljivana prošlogodišnja "ofanziva" završila se neuspešno, a ruske snage su već povratile minimalni napredak koje su ukrajinske trupe tom prilikom ostvarile i sada ih potiskuju na mnogim mestima duž linije fronta.

Čak i zapadni pristalice Kijeva sumnjaju u izglede da iz sukoba izađe kao pobednik. Anonimni zvaničnici su za "Njujork tajms" ranije ovog meseca rekli da mnogi na Zapadu veruju da je "nemoguće" da Ukrajina povrati sve teritorije koje je izgubila, jer su njene snage već "previše istrošene".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Razbijene laži o litijumu i sumpornim kišama: Profesor argumentima uništio plagijatorku Danicu Popović i njene sumanute teorije zavere!
Politika

Razbijene laži o litijumu i sumpornim kišama: Profesor argumentima uništio plagijatorku Danicu Popović i njene sumanute teorije zavere!

Profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović, poznata i po tome što je plagirala rad pokojnog kolege, profesora Stojana Babića, iz udžbenika "Međunarodna ekonomija", diže paniku u vezi sa iskopavanjem litijuma pozivajući se na ženu koja je priznala da je sve slagala, a sada je njenim lažima na put stao profesor Aleksandar Jovović.

21.07.2024

09:43

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba
PUN MESEC U JARCU

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba

Danas je pun Mesec u Jarcu, koji snažno menja sudbinu svih znakova, a posebno Jarčeva, Ovnova, Rakova i Vaga. Pun Mesec u Jarcu na poslednjem stepenu ovog znaka napraviće konjukciju sa Plutonom iz Vodolije, tako da će doneti duboko emotivno preispitivanje, ali i isplivavanje svega onoga što smo davno zakopali unutar sebe. Mars se nalazi u Blizancima, a Venera u Lavu, tako da je flert pojačan u letnjem periodu.

21.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija