26.07.2024.

14:33

Foto: AP photo

Planeta

Šokantno saopštenje Kremlja! Tramp?! I on je deo grupe, znate li ko je tamo?!

- Za vreme Trampa uveden je ogroman broj sankcija protiv naše zemlje i po tome se on ne razlikuje mnogo od svih ostalih - istakao je Peskov.

On je dodao da je Tramp deo političke elite SAD, a oni svi pate od rusofobije.

- Nikada nismo nosili niti nosimo ružičaste naočare. Jedan od pomenutih kandidata za predsednika SAD (Donald Tramp) je predstavnik političke elite SAD, a oni svi sada pate od totalne rusofobije - rekao je Peskov.

On je tim rečima prokomentarisao članak bivšeg američkog sekretara Majka Pompea i izvršnog direktora libističke kompanije „BGR Grup“ Dejvida Urbana za list „Vol strit džurnal“. U tekstu se navodi da bi Tramp, u slučaju pobede na izborima, mogao da izradi lend-liz program za Ukrajinu u visini od 500 milijardi dolara.

Istovremeno, Peskov je naglasio da Tramp ispoljava veću političku mudrost u održavanju kanala komunikacije sa Rusijom, ali trenutno to neće posebno uticati ni na šta.

- On pokazuje malo više mudrosti u sferi održavanja kanala za dijalog, ali to de fakto nema mnogo uticaja na bilo šta, moramo biti svesni toga - istakao je Tramp.

Pored toga, Peskov je prokomentarisao Trampovu izjavu kojom je podsetio ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na pobedu Rusije protiv Hitlera i Napoleona, ocenivši da te reči neće biti od koristi većem delu američkog auditorijuma.