• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2024

19:40

(VIDEO) Da li je upravo promenio tok rata?! Trampove reči Zelenskom zapalile mreže: Znaš li kako su prošli Hitler, Napoleon...

Shutterstock/Reuters/wikipedia

Vesti

(VIDEO) Da li je upravo promenio tok rata?! Trampove reči Zelenskom zapalile mreže: Znaš li kako su prošli Hitler, Napoleon...

Podeli vest

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o potrebi okončanja rata u Ukrajini, ističući vojnu moć Rusije.

- Predsednik Zelenski me je pozvao i imali smo dobar razgovor. Rekao sam mu da moramo završiti ovaj rat. Ovo (ruska armija) je vojna mašina. Suočili ste se sa vojnom mašinom. To je ono što oni rade – vode ratove. Pobedili su Hitlera. Pobedili su Napoleona. Prolećna ofanziva se nije desila. Rekao sam mu da Rusi imaju milione mina i hiljade tenkova. Moramo završiti ovaj rat. Mnogo Rusa je poginulo, ali mnogo Ukrajinaca je takođe poginulo. To je potpuni haos. Ovo nije smelo da se dogodi - izjavio je Tramp.

 

 

 

Tramp je za jednu od krivica za izbijanje rata okrivio aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena.

- Bajden to nije smeo dozvoliti. Bilo je lako to zaustaviti. Predsednik Putin nikada ne bi krenuo u ovo, nikada, iz dva razloga. Prvi je što su cene nafte bile niske dok sam bio na vlasti. Održavao sam ih na niskom nivou. Cene benzina su bile niske. Čim je došla nova administracija, cena nafte je porasla na skoro 100 dolara po barelu, što je dvostruko više nego što bi trebalo biti, i odjednom je Rusija imala ogromne sume novca koje ranije nije imala. Drugi razlog, mislim da je Putin odlučio da krene na ovo nakon što je video kako smo napustili Avganistan. To su videli Putin, kineski predsednik Si, jaki ljudi, jaki lideri - dodao je Tramp.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija