• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2024

16:40

Putin je ovo čekao! Jedan poziv Trampa Zelenskom promenio sve! Ukrajina pred istorijskom odlukom, već načinjen prvi korak!

Reuters/shutterstock

Vesti

Putin je ovo čekao! Jedan poziv Trampa Zelenskom promenio sve! Ukrajina pred istorijskom odlukom, već načinjen prvi korak!

Podeli vest

Razgovor telefonom između kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog naveo je ministra spoljnih poslova Ukrajine, Dmitrija Kulebu, da razgovara o mogućnosti dijaloga sa Rusijom, izjavio je bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, na društvenoj mreži X.

- Posle jednog telefonskog razgovora sa Trampom, glavni diplomata Ukrajine daje znak o spremnosti da se obnove pregovori sa Rusijom. Tokom susreta sa svojim kineskim kolegom, ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je da je Kijev spreman za saradnju sa Moskvom - napisao je Mekgregor.

Ranije je Kuleba u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiom izjavio da je Kijev spreman da vodi pregovore sa Moskvom. Njegove reči prenela je zvanična predstavnica kineskog Ministarstva spoljnih poslova, Mao Ning. Ipak, ranije je Ukrajina na zakonodavnom nivou uvela zabranu na pregovore i ignorisala izjave Rusije o spremnosti na dijalog.

Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, istakao je da u Kremlju ne znaju šta stoji iza reči ukrajinskog ministra. Takođe je naglasio da će Moskva ostvariti svoje ciljeve ili putem Specijalne vojne operacije (SVO), ili putem pregovora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Mnogi bi voleli da sam u penziji! Novak poslao jasnu poruku: Spremniji sam za OI nego za Vimbldon! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Mnogi bi voleli da sam u penziji! Novak poslao jasnu poruku: Spremniji sam za OI nego za Vimbldon! (FOTO/VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) spreman je za Olimpijske igre kao zapeta puška i poručuje da neće skoro u penziju, iako bi mu to mnogi želeli! Jedan od najvećih sportista ikada danas je na konferenciji za medije u pres medija centru u Parizu poručio da se oseća mnogo bolje sada nego pred Vimbldon i da će učiniti sve da obraduje naciju i prvi put u karijeri osvoji olimpijsko zlato!

25.07.2024

13:18

Uhapšen brat Nikole Jokića!
NBA

Uhapšen brat Nikole Jokića!

Strahinja Jokić, brat Nikole Jokića, uhapšen je u Denveru i optužen za napad na jednog gledaoca u aprilu posle utakmice Nagetsa.

25.07.2024

10:39

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako

Pre 58 godina grupa gradištanskih alasa, koje u ovom kraju zovu Dunavski vukovi, okupila se na ušću Peka u Dunav i kuvanjem prve riblje čorbe od sopstvenog ulova, uz čašicu, pesmu i druženje postavili su temelje Alaskih večeri. Od tada, svake godine u julu se okupe i oni stari, ali i mladi ljubitelji Dunava i opet, po tradiciji love ribu, kuvaju čorbu i uživaju!

24.07.2024

17:44