Autor: Informer.rs

27.07.2024.

16:46

Foto: Shuterstock/epa

Planeta

Stigle nove optužbe! Izrael ponovo uperio prstom u Iran! Teheran okrivljen za napade u Parizu!

Kac je dodao da je upozorio francuskog ministra spoljnih poslova Stefana Sežura da „na osnovu informacija koje ima Izrael, Iranci planiraju terorističke napade na izraelsku delegaciju i sve učesnike Olimpijade“.

- Sabotaža železničke infrastrukture širom Francuske uoči Olimpijskih igara u Parizu 2024. planirana je i izvršena pod uticajem iranske osovine zla i radikalnog islama - napisao je Kac na Iks.

Francuski nacionalni železnički operater SNCF saopštio je u petak da su piromani zapalili signalne kutije duž linija koje povezuju Pariz sa nekoliko velikih gradova, uključujući Lil, Bordo i Strazbur.

- "Masovni napad" poremetio je saobraćaj uoči Igara i doveo do kašnjenja i otkazivanja, što je uticalo na 800.000 putnika tokom vikenda - saopštio je operater.

Francuski premijer Gabrijel Atal rekao je u petak da su „akti sabotaže na objektima SNCF-a izvedeni na planiran i koordinisan način“.

On je na Iks napisao da su obaveštajne agencije i policija mobilisane da pronađu počinioce.

Sejourne je ponovio da su izraelski sportisti „dobrodošli u Francusku“, uprkos tenzijama oko rata u Gazi i propalestinskim protestima.

France 24 javio je da je izraelska delegacija dobila 24-časovno obezbeđenje uz pojačanu policijsku pratnju.

Kako prenosi The Telegraph, Izrael će poslati naoružane agente Šin Beta u Pariz kako bi obezbedio dodatnu bezbednost za svoje sportiste i olimpijske zvaničnike.