29.07.2024.

12:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Rusi priznali: Izmasakrirali nas! U stravičnoj zasedi poginuo i komandant Vagnera?! Mrežama se šire šok informacije!

Mrežema se takođe širi neproverena informacija da su pobunjenici ubili Antona Elizarova, komandanta Vagnera koji je vodio ofanzivne operacije u Soledaru i Bahmutu.

Pobunjenici su takođe istakli da su oborili neprijateljski helikopter u gradu Kidalu, udaljenom stotinama kilometara. Malijska vojska je saopštila da su dva njihova vojnika poginula, a deset ih je ranjeno. Što se tiče helikoptera, vlasti su navele da je do pada letelice došlo tokom rutinske misije, ali da niko nije poginuo.

Nekoliko ruskih vojnih blogera izvestilo je da je najmanje 20 vagnerovaca ubijeno u zasedi blizu granice s Alžirom.

- Pripadnici Vagnera, koji su se kretali u konvoju s vladinim trupama, ubijeni su u Maliju... Neki su zarobljeni - napisao je poznati ruski vojni bloger Semjon Pegov, poznat kao War Gonzo.

Ubijen administratora kanala "Grey Zone"

Telegram kanal Baza, povezan s ruskim bezbednosnim strukturama, izvestio je da je ubijeno najmanje 20 boraca Vagnera. Na ruskim proradnim Telegram kanalima, uključujući one koji su direktno povezani s Vagnerom, objavljene su fotografije i videozapisi koji prikazuju tela ubijenih ruskih plaćenika i uništenu vojnu opremu.

Na snimcima se vide tela belaca razbacana po tlu uz uništena vozila. U borbama je takođe poginuo Nikita Fedjanin, administrator Grey Zone, Telegram kanala s više od 500.000 pretplatnika, koji je stekao popularnost objavljujući vesti o ratu u Ukrajini i aktivnostima Vagnera u Siriji i drugim zemljama.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija za koju se pretpostavlja da prikazuje mrtvo telo 29-godišnjeg Fedjanina.