29.07.2024.

10:56

Foto: Shutterstock

Planeta

UDARNO! Pala cela prva linija odbrane Ukrajine! Rusi javjalju: Upravo se dogodio prelomni momenat u ratu!

- Kada cela linija stoji čvrsto na mestu i nema nikakvog načina da se zaobiđe ni sa krila, niti zađe u pozadinu, uvek je teško napraviti takvu rupu za ostale snage i sredstva. U ovom slučaju, jedinice Ministarstva odbrane napreduju duž cele linije. Prvu liniju njihovih utvrđenja potpuno su (ukrajinske oružane snage) izgubile i sada naše snage imaju mogućnost da manevrišu u različitim pravcima, razvlačeći neprijatelja i potiskujući ga sa svih položaja koje je duže vreme držao - objasnio je Alaudinov za „Prvi kanal“.

Pored toga, Alaudinov je potvrdio da su se specijalne jedinice „Ahmat“, uz podršku bivših pripadnika Vagnerove privatne vojne kompanije, angažovale u borbama u istočnom delu Ukrajine, konkretno kod Marjinke u Donjeckoj oblasti. Ova jedinica, poznata po svojoj lojalnosti Ramzanu Kadirovu, igrala je značajnu ulogu u ruskoj vojnoj strategiji u Ukrajini.

Alaudinov je takođe govorio o mogućim kontramerama i pripremama za dalje vojne operacije, ne otkrivajući konkretne planove za buduće akcije. Njegove izjave dolaze u kontekstu složene situacije unutar ruske vojne komande, gde je došlo do tenzija između različitih vojnih lidera i frakcija​