05.08.2024.

00:15

Foto: Reuters

Planeta

Stigla potvrda iz Kremlja! Ruska vojska će hitno reagovati! Zabrinjavajuće vesti sa Dalekog istoka upalile sve alarme u Moskvi!

- Ovo nije baš pitanje za Kremlj, već tema za analizu naše vojske. Ne sumnjam da će potrebna analiza biti sprovedena - kratko je prokomentarisao Peskov.

Ipak, on je, govoreći o odnosima sa Tokijom, istakao da Japan pokušava da vrši pritisak ne samo na Rusiju, već i na one koji žele da uspostave kontakt sa Moskvom

- Jasno je da sada u Tokiju dominiraju ličnosti koje nisu pristalice razvoja bilateralnih odnosa (sa Moskvom). Nažalost, sadašnje rukovodstvo Japana se u potpunosti solidariše sa neprijateljskim delovanjem Zapada protiv Rusije, a to ne može da ne nanosi štetu našim bilateralnim odnosima - izjavio je Peskov.

Portparol je time objasnio zbog čega Kremlj neće održati sastanak sa japanskim poslanikom Muneo Sudzukijem, koji je juče doputovao u Moskvu. On će u Rusiji biti do 31. jula, a u planu su sastanci sa predstavnicima MSP-a Rusije. Kako pišu RIA Novosti, Sudzuki je iskusan političar sa stažem dužim od 40 godina, a u Japanu je poznat i kao političar koji se zalagao za razvoj odnosa sa Moskvom.